Actualitate

Droguri livrate la domiciliu pe perioada izolării! Cutii de pizza sau curieri deghizaţi duc marfa la client

Interpol a lansat o alertă joi despre un nou mod de operare al traficanţilor care utilizează servicii de livrare la domiciliu de pizza şi alte produse pentru transportul drogurilor şi armelor în ţările în care au fost instituie măsuri de izolare din cauza epidemiei de COVID-19.

Traficanţii de droguri recurg la metode ingenioase în această perioadă! Cum se trimita marfa la consumatori prin curier Traficanţii de droguri recurg la metode ingenioase în această perioadă! Cum se trimita marfa la consumatori prin curier

Poliţia spaniolă a arestat în aprilie la Alicante şi Valencia şapte persoane deghizate în curieri de livrare a produselor culinare la domiciliu care distribuiau cocaină şi marijuana pe biciclete, motociclete şi maşini, relevă într-un comunicat organizaţia de cooperare poliţienească internaţională, cu sediul la Lyon (partea de centru-est a Franţei).

Unele droguri au fost disimulate în rucsacurile de livrare a hranei la domiciliu, dotate cu compartimente secrete, adaugă Interpolul, care a alertat cele 194 de ţări membre cu privire la acest nou mod de operare.


Acelaşi mod de operare a fost indentificat de poliţie în Irlanda, Malaezia, Spania şi Marea Britanie cu falşi curieri care livrau la domiciliu cocaină, marijuana, ketamină şi ecstasy.

În Irlanda, poliţia a descoperit 8 kg de cocaină şi două pistoale în cutii de carton pentru pizza.


În acelaşi timp, poliţia malaeziană a declarat că a fost contactată de un curier care a început să aibă suspiciuni după ce a fost trimis să livreze o comandă de lipii care cântăreau 11 kg.

Curierii societăţilor de livrare la domiciliu ar putea fi complici, ar putea fi utilizaţi fără voia lor în transportul de droguri sau traficanţii înşişi s-ar putea deghiza în curieri, afirmă Interpol.


"Infractorii continuă să se adapteze lumii bulversate de pandemia de COVID-19", subliniază Stephen Kavanagh, directorul serviciilor de poliţie Interpol, insistând asupra importanţei de a fi alertate forţele de ordine din lumea întreagă despre noile circuite ale traficului

Ultimele Stiri
abonare newsletter