Actualitate

Cluj-Napoca, oraș verde! Unde a plantat Emil Boc arbori în acest weekend

În acest weekend s-au plantat mai mulți arbori ajungându-se astfel la aproape 1.000 de copaci plantați în Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a ajutat la plantarea câtorva arbori.

Cluj-Napoca, oraș verde! Unde a plantat Emil Boc arbori în acest weekend

Plantările de arbori din această primăvară sunt aproape finalizate la Cluj-Napoca.  Câțiva stejari aurii au fost plantați chiar cu ajutorul primarului Emil Boc în Parcul Central și la Baza Sportivă Gheorgheni.

Unde au fost plantați cei mai mulți arbori în Cluj-Napoca?

„Până la sfârșitul acestei luni vor mai fi plantați cel puțin 55 arbori cu balot la mai multe școli din municipiu, dar și pe diverse străzi. În total, în sezonul toamnă-primăvară, Primăria Municipiului Cluj-Napoca va fi plantat aproximativ 900 arbori cu balot la diverse obiective, școli sau parcuri - doar la școli au fost plantați peste 500 copaci”, a transmis Emil Boc.


În ce zone au fost plantați copaci?

O mare parte din acești arbori au fost plantați odată cu lucrările de modernizare și reabilitare a mai multor străzi și parcuri din oraș:


51 arbori pe strada Regele Ferdinand
48 arbori noi pe strada Molnar Piuariu prin lucrările care sunt în curs de finalizare
64 arbori plantați în acest sezon pe strada Bună Ziua
165 arbori în noul parc „Între Lacuri”.


„Direcția Primăriei Municipiului Cluj-Napoca este una clară: dimensiunea verde este un factor cheie pentru calitatea vieții cetățenilor. Vom continua astfel înverzirea diverselor obiective din oraș și crearea de coridoare verzi pentru îmbunătățirea calității spațiilor publice din Cluj-Napoca, pentru ca toți clujenii să se poată bucura de frumusețea și liniștea naturii, dar mai ales de aerul curat”, a adăugat primarul.

Acțiunile de plantare pe raza municipiului Cluj-Napoca vor fi reluate în toamnă, când condițiile vor fi propice plantărilor de arbori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter