Actualitate

Un charter plin de români va ateriza în Marea Britanie. Merg să muncescă la fermele englezești

Un charter plin de culegători de fructe români va ateriza mâine la Stansted pentru a ocupa posturile vacante de muncitori din fermă - în ciuda coronavirusului care a provocat creștere a șomajului din Marea Britanie.

Un charter plin de români va ateriza în Marea Britanie petru a munci în fermele englezești Un charter plin de români va ateriza în Marea Britanie petru a munci în fermele englezești

Un avion charter de aproximativ 180 de recoltoare de fructe românești urmează să aterizeze mâine la Stansted pentru a ocupa posturile vacante de muncă pentru a ține pasul cu cererea pe fondul crizei coronavirusului, informează Daily Mail.

Șase avioane vor ajunge în Marea Britanie cu muncitori români

Avionul care vine de la București la Londra mâine este primul din șase care va ajunge în lunile următoare, astfel încât fermele din Marea Britanie să rămână suficienți muncitori.


Asociația Country Land & Business a avertizat că restricțiile de călătorie actuale ar putea avea un impact masiv asupra agriculturii și să lase companiile agricole cu personal redus.

Se crede că nu suficient de mulți muncitori britanici au solicitat locuri de muncă în agricultură de când au devenit șomeri în timpul închiderii.


Serviciul Air Charter a confirmat că a rezervat primul serviciu care transportă lucrători europeni de Paște în Marea Britanie, potrivit The Times.

Muncitorii de pe avioul Boeing 737 vor fi duși cu autobuzul la fermele din sud-estul Regatului Unit și Lincolnshire.


Pasagerii de la bordul aeronavei vor fi obligați să păstreze recomandări de distanțare socială și nu li se va permite să părăsească România dacă prezintă simptome ale Covid-19.

Românii merg la cules, în timp ce britanicii rămân fără locuri de muncă

Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetului (ORB) a avertizat că economia ar putea scădea cu mai mult de o treime în acest trimestru, doar cu două milioane de persoane fără locuri de muncă dacă blocarea continuă încă două luni.


O analiză șocantă realizată de ORB subliniază compromisurile care au fost făcute pentru a combate boala mortală, punând țara în blocaj.

Acesta avertizează că bordurile care vor rămâne pe loc timp de trei luni vor reduce PIB-ul cu 35%, șomajul crescând până la 10%, iar deficitul guvernului va atinge 273 miliarde de lire sterline - cel mai înalt nivel din cel de-al Doilea Război Mondial.


ORB  a spus că se presupune „deocamdată” că nu va exista niciun prejudiciu economic permanent, iar o mare parte a căderii economice va fi nefondată, deoarece cererea de retragere va fi dezlănțuită atunci când blocajul se va încheia în cele din urmă. Cu toate acestea, scăderea rezultată de 13% pe an va fi în continuare mai rea decât orice în ultimul secol.

Răspunzând scenariului înfiorător - apărut în condițiile în care Fondul Monetar Internațional (FMI) a prezis cea mai gravă scădere globală de la Marea Depresiune din 1929 - Cancelarul Rishi Sunak a spus: „Oamenii ar trebui să știe că există greutăți înainte.

Cifrele apocaliptice au apărut după ce Dominic Raab s-a a încercat să anuleze ideea unei dezlegări iminente, Marea Britanie fiind nevoită să mențină restricțiile până cel puțin pe 7 mai.

Există însă o alarmă din ce în ce mai mare cu privire la potențialul număr de decese cauzat de problema economică, speranța de viață urmând să aibă un impact major. De asemenea, medicii au avertizat că suspendă toate operațiunile care nu sunt urgente pentru a se concentra pe cazurile de coronavirus,iar asta înseamnă că mai mulți pacienți cu cancer și boli de inimă vor muri.

Citește și:

Condiții INUMANE pentru muncitorii români plecați „la sparanghel“ în Germania: incertitudine, BANI PUȚINI și IZOLARE. Dacă se îmbolnăvesc POT FI TRIMIȘI ACASĂ!

 

4 curse charter zboară mâine de la Cluj spre „țara sparanghelului“

 

Încolonați, ca SCLAVII, fără nicio măsură de protecție! Așa au ajuns românii de la Cluj în Germania.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter