Actualitate

Primul ventilator mecanic 100% produs România este aproape de omologare

O firmă din Mureș care lucrează la fabricarea primului ventilator mecanic românesc anunță că este apropae de omologarea aparatului.

Primul venitilator mecanic 100% produs România este aproape de omologare Primul venitilator mecanic 100% produs România este aproape de omologare

Reprezentanții Gaze Industriale Mureș, societate care lucrează în parteneriat cu specialiștii SC Try Innovation la primul ventilator mecanic 100% românesc, au anunțat sâmbătă, că ”proiectul este pe calea cea bună” în drumul către omologare, scrie publicația Zi de zi.

”Comisia de lucru formată din ingineri militari, medici militari, angajați ai Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, ai spitalului militar și nu în ultimul rând, medici ATI de la spitalele din Brașov și București au considerat că proiectul este pe calea cea bună. Ni s-a cerut completarea cu câteva elemente de siguranță a aparatului. Comisia de omologare a recomandat introducerea unui nou program de respirație asistată. Echipa care lucrează la acest proiect a identificat toate soluțiile propuse de comisie și e gata pentru testarea pe plămânul artificial, apoi vom intra din nou la omologare. S-au deschis noi orizonturi pentru acest proiect în sensul că unii din cei mai mari producători din România vor să ni se alăture în fabricarea ventilatorului mecanic. Avem alături cel mai mare producător de electronice din țară, cel mai mare producător de electrocasnice, etc. Suntem pe drumul cel bun și foarte aproape de succes! Doamne ajută!”, au transmis reprezentanții SC Gaze Industriale Mureș.


Citește și 

Izoletă fabricată 100% în România, omologată de Armată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter