Actualitate

Încă o ardere de vegetație scăpată de sub control. O casă a fost mistuită de flăcări

Pompierii au intervenit la stingerea unui incendiu la o casă din Aiton, după ce arderile de vegetație s-au extins la imobil.

O autospecială a intervenit, în cursul acestei dimineți, ca urmare a unui incendiu care a cuprins o casă nelocuită din localitatea Aiton. Focul s-a extins de la o ardere de vegetație uscată, lăsată nesupravegheată, pe parcursul nopții, la anexele și casa de locuit. În momentul sosirii pompierilor, focul a consumat cea mai mare parte a materialelor combustibile, fiind active doar focarele care ardeau mocnit, astfel încât casa și anexele din gospodărie au fost distruse în totalitate.

Arderile de vegetație uscată le dau bătăi de cap pompierilor clujeni

Până la această oră echipajele de intervenție au fost solicitate în nouă situații în care aceste arderi (Aiton, Lungesti, Muntele Băișorii, Borzești, 
Aluniș, Cluj-Napoca pe Valea Chintalului, Jucu de Sus, Florești și la Dezmir).


"Atragem încă o dată atenția asupra pericolului reprezentat de arderile de vegetație uscată, care sunt realizate fără respectarea prevederilor legale și a măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Amenzile pot urca până la 2500 de lei, pentru persoanele care recurg la astfel de practici, iar în cazul în care este periclitat fondul forestier acestea pot ajunge și la 5000 lei", transmite ISU Cluj.

Citește și 


Pompierii, apel disperat clujenilor iresponsabili. Zeci de incendii de vegetație în câteva zile!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter