Actualitate

Ne apropiem de vârful pandemiei în România. Când va fi ziua cu cei mai mulţi morţi din cauza virusului COVID-19

O proiecţie realizată de matematicienii americani arată că săptămâna viitoare vom atinge pragul maxim al deceselor într-o singură zi provocate de Covid-19 în România.

ne-apropiem-de-varful-pandemiei-in-romania-cand-va-fi-ziua-cu-cei-mai-multi-morti-din-cauza-virusului-covid-19 ne-apropiem-de-varful-pandemiei-in-romania-cand-va-fi-ziua-cu-cei-mai-multi-morti-din-cauza-virusului-covid-19

Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii din Washington a analizat situaţia din întreaga lume în ceea ce priveşte coronavirusului, iar în România punctul maxim al deceselor va fi luni, 13 aprilie.

Specialiştii au luat deja în calcul măsurile de distanţare socială care au fost impuse în România, iar începutul săptămânii viitoare ar putea săptămânii viitoare ar putea reprezenta punctul maxim al numărului de decese provocate de coronavirus într-o singură zi. Studiul îi dă dreptate astfel lui Nelu Tătăru, Ministrul Sănătăţii, care a spus că nu există niciun motiv pentru relaxarea măsurilor de distanţare socială.


11 aprilie, ziua cea mai grea pentru medici

Conform calculelor, România are nevoie de 1.301 paturi în spitale, dintre care 299 de paturi ATI în următoarele zile. 254 de persoane vor avea nevoie de paturi ATI (Terapie Intensivă) pentru a rezista în lupta cu noul coronavirus. Conform previziunilor, pe 11 aprilie vor fi cele mai multe internări, iar pe 13 aprilie vor fi înregistrate 36 de decese, cel mai mare număr într-o singură zi.

Specialiştii americani mai spun că 8 mai va fi prima zi fără decese înregistrate în România din cauza virusului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter