Actualitate

Asfaltare pe bucățele. Un tronson dintr-un drum județean, finalizat de Consiliul Județean

Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 161 (DN 1C) – Dăbâca – Panticeu.

Asfaltare pe bucățele. Un tronson dintr-un drum județean, finalizat de Consiliul Județean Cluj, sursă foto: CJ Cluj Asfaltare pe bucățele. Un tronson dintr-un drum județean, finalizat de Consiliul Județean Cluj, sursă foto: CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță că a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161 (DN 1C) – Dăbâca – Panticeu. A fost, astfel, asfaltat un sector de drum în lungime de puțin peste 11 kilometri, de la kilometrul 17+000 până la kilometrul 28+030.

„Importanța acestor lucrări e dată de faptul că DJ 161 face joncțiunea cu drumul național DN 1C, lucrările recent finalizate urmând să asigure accesul mult mai rapid și mai ușor către Cluj-Napoca, Gherla şi Dej”, amintește, din nou, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


„În același timp, lucrările vizează și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, urmând a fi finalizate prin realizarea de marcaje și semnalizare rutieră”, se mai arată într-un comunicat remis de forul administrativ județean.

O altă bucățică finalizată în 2018

În octombrie 2018, alți puțin peste 10 km ai drumului județean DJ161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu fuseseră, în sfârșit, asfaltați, lucrarea de îmbunătățire a infrastructurii rutiere fiind demarată încă la începutul lunii septembrie al acelui an.


Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere din toamna lui 2018 era de 10,165 kilometri, mai exact de la kilometrul 30+935 până la kilometrul 41+100, în condiţiile în care, pe porţiunile rămase, unde situaţia a impus-o, au fost executate inclusiv lucrări de refacere a sistemului rutier.

CITEȘTE ȘI:


Li s-a auzit vocea în an electoral! Un drum județean din Cluj va fi plombat și reabilitat

CITEȘTE ȘI:

Covor asfaltic nou pe un drum județean din Cluj. Mașinile de mare tonaj circulau cu viteză

 

abonare newsletter