Actualitate

Primul DECES al unui CADRU MEDICAL din România, din cauza COVID-19

În Suceava, un ambulanțier este primul cadru medical din România care își pierde viața din cauza COVID-19.

Primul DECES al unui CADRU MEDICAL din România, din cauza COVID-19 Primul DECES al unui CADRU MEDICAL din România, din cauza COVID-19

Cristian Stupiuc avea 52 de ani și fusese depistat cu coronavirus în urmă cu câteva zile. Era acasă, în izolare și tratament. Marți a început să se simtă rău, familia sa a chemat Ambulanța, dar la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul Județean din Suceava, inima bărbatului a cedat.

Cristian Stupiuc lucra de 25 de ani ca ambulanțier la Stația Centrală din Suceava. Era unul dintre cei mai vechi. Fusese depistat cu coronavirus săptămâna trecută, dar preferase să se izoleze și să se trateze acasă, mai ales după toate evenimentele petrecute la Spitalul Județean. 


Fiica sa, Cristina, a sunat marți la Ambulanță, fiindcă tatăl ei se simțea tot mai rău. Colegii au ajuns rapid, l-au dus la spital, dar acolo bărbatul de 52 de ani a suferit un stop cardiac care i-a fost fatal.


Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Sărăru, a declarat că ambulanțierul care a decedat avea probleme cardiace, dar nu grave. „S-a simțit rău, a doua zi și-a făcut testul și apoi a rămas în autoizolare. După o săptămână i-a venit rezultatul”, a spus Săraru. El a spus că din câte știe ambulanțierul lua tratament acasă, dar nu are informații din dosarul medical, informează Libertatea.


Citește și:

13 noi decese provocate de COVID-19. Bilanţul total urcă la 197 de morţi

 


 

abonare newsletter