Actualitate

Sute de clujeni amendați în 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor de circulație

Polițiștii au dat sute de amenzi în doar 24 de ore, la Cluj, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.

În ultimele 24 de ore, 662 de forțe de ordine au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare  în cazul a 505 de persoane, fiind controlate totodată 23 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. De asemenea, au fost derulate 244 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 445.880 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.


De la debutul pandemiei până în prezent, au fost înregistrate 5 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmite dosare penale.

Pete 800 de români din diaspora, duși în carantină sau izolare

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 43 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore, au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 804 persoane reîntoarse în țară, spre locurile de carantină sau autoizolare.


De asemenea, peste 1.600 de clujeni au primit informații medicale prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 715 persoane în carantină, 2.651 persoane în autoizolare la domiciliu, 71 persoane depistate pozitiv din județul Cluj, internate la spitalele din Cluj-Napoca.


Citește și

Peste 4.000 de îmbolnăviri confirmate și 157 de decese. 114 cazuri la Cluj

Clujenii ignoră în continuare Ordonanţele Militare! Amenzi de 700.000 de lei în ultimele 24 de ore

Ultimele Stiri
abonare newsletter