Actualitate

ORDONANȚA MILITARĂ 7. Țăndărei intră în CARANTINĂ TOTALĂ.

S-a decis carantinare totală a localității Țăndărei din județul Ialomița.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că va intra în vigoare o nouă ordonanță militară, în principiu din cauza persoanelor care nu respectă legea.

„Necesitatea unei noi ordonanțe militare a apărut din cauza oamenilor care pur și simplu nu înțeleg cât este de periculos ceea ce fac atât pentru ei cât și pentru ceilalți. Vreau să le comunic că legea este pentru toți și toți trebuie să o respectăm. Avem primul cetățean arestat preventiv fiindcă nu a vrut să respecte regulile ordonanței și a fugit de polițiști. S-a întâmplat la Vaslui”, a declarat Marcel Vela.


Orașul Țăndărei intră în carantină

Orașul Țăndărei intră în carantină. Decizia a fost luată având în vedere numărul mare de persoane infectate și de decese.  În Ialomița, din totalul cazurilor pozitive, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%. Din cei opt decedati, 7 sunt tot din Țăndărei.

„În localitatea carantinată vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice acolo cum ar fi domeniul sanitar, domeniul de situații de urgență, administrația publică locală, activitățile juridice, serviciile de utilitate publică etc.”, a explicat Marcel Vela.


Ministrul Afacerilor interne a declarat că este strict interzisă intrarea și ieșirea în și din Țăndărei pe alte căi decât cele publice.

Țăndărei este a doua zona care a intrat în carantină, după Suceava.


 

 

abonare newsletter