Actualitate

Cu menajeria la plimbare în plină epidemie. Românii și-au scos la plimbare peștii. În pungă, dar "cu declarație"

Oamenii au venit cu soluții ingenioase pentru a putea ieși din casă, în vreme de carantină totală.

Foto: fishtankmaster.com Foto: fishtankmaster.com

Posesorii de animale de companie dau dovadă de creativitate în vreme de carantină. Unii și-au scos la plimbare peștii, alții și-au plimbat pisica mai bine de 30 de kilometri.

“Oamenii sunt foarte inventivi. Un bărbat si-a scos peste in punga pe strada motivand ca isi plimba animalul de companie. Pe un alt om l-am descoperit cu pisica la 30 de kilometri distanta de domiciliu. Sunt lucruri greu de crezut, dar adevarate”, a delcarat Cosmin Andreica, sindicatul politistilor EUROPOL.


Mai sunt și posesori de animale care, dimpotrivă, fac tot posibilul să nu iasă din casă. Un exemplu este doamna din clipul video de mai jos, care și-a scos cățelul la plimbare, respectând în același timp și izolarea la domiciliu.

Ordonanța militară 3 prin care a fost instituită carantină totală prevede că posesorii de animale pot ieși cu acestea la plimbare, în aproprierea locuinței.


"Potrivit Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, începând de astăzi, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice", arată documentul citat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter