Actualitate

Câte amenzi au dat polițiștii clujeni în prima noapte cu restricții de deplasare

Începând cu noaptea de luni, 23 martie, a intrat în vigoare ordonanța militară privind restricționarea deplasărilor în public.

Astfel, începând cu ora 22:00, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cu scopul de a verifica respectarea măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020.

În urma activității desfășurate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor art.5, alin.1, care prevede următoarele:


Art. 5. - (1) În intervalul orar 22,00-6,00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.


Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. De asemenea, pentru deplasări în interes personal, persoanele sunt obligate să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.


Totodată, conform prevederilor ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.


CARANTINĂ TOTALĂ, DE MÂINE

Președintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, după o ședință cu premierul și cu membri ai Guvernului pentru evaluarea măsurilor dispuse de autorități în criza coronavirus. Recomandările făcute de autorităţi în urmă cu câteva zile vor fi obligaţii de mâine, de la ora 06:00, iar părăsirea domiciliului se poate face în interes de serviciu, pentru aprovizionare sau îngrijirea persoanelor în vârstă. VEZI MAI MULTE INFORMAȚII ȘI PRINCIPALELE DECLARAȚII AICI!

Ultimele Stiri
abonare newsletter