Actualitate

Exproprieri de peste o jumătate de milion de lei pentru realizarea Bazei sportive "La Terenuri"

Consiliul Local va dezbate luni, 23 martie, un proiect de hotărâre privind demararea procedurii de expropriere a terenurilor pe care va fi amenajată viitoarea bază sportivă din Mănăștur.

Potrivit proiectului de hotărâre, baza sportivă se va întinde pe o suprafață de 42.410 mp, din care 33.496 mp se află în proprietate publică. Restul de 8.914 mp de teren și construcțiile aferente sunt în proprietate privată. Este vorba de 39 de parcele care urmeză să fie expropriate, din care 28 au proprietari necunoscuți. Trei dintre parcele sunt deținute de Geromed Delta SA alături de Coratim SRL, iar o parcelă este în proprietatea Geromed Delta SA și Triumph Zone SRL.

În total, un număr 10 imobile și 13 construcții (12 garaje, o construcție anexă) din domeniul privat vor fi expropriate pentru a face loc bazei sportive. Suma totală pe care Primăria Cluj-Napoca o va plăti pentru exproprieri se ridică la 511.637 lei.


Potrivit raportului de specialitate realizat de SC MondEv Real Estate SRL, prețul de piață al terenurilor din zonă este cuprins între 150 și 220 euro/mp. În consecință, pentru terenurile construibile, valoarea de despăgubire recomandată de evaluator este de 165 euro/mp, la un curs valutar stabilit la 4,78 lei, însemnând 790 lei/mp. În ceea ce privește terenurile neconstruibile care urmează să fie expropriate, valoarea despăgubirii a fost stabilită de evaluator la 44 lei/mp. Astfel, pentru firmele menționate anterior, care dețin terenuri în zonă, sumă pe care Primăria o va plăti este de aproximativ 26.000 de lei pentru o suprafață de 586 de metri pătrați.

Proiectul va fi dezbătut de consilierii locali luni, 23 martie, într-o ședință ce va avea loc, în mod excepțional, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în contextul în care a fost descretată stare de urgență pe întreg teritoriul României, din cauza pandemiei de coronvirus.


Bază sportivă de 7 mil. , până în 2021

Lucrările de proiectare și execuție pentru baza sportivă La Terenuri dorită pe 4,2 hectare de teren din cartierul Mănăștur, cel mai mare din Cluj, au fost scoase la licitație de Primărie în ianuarie 2020. Contractul vizează lucrări de proiectare și execuție și este estimat la peste 33 de milioane lei (peste 7 milioane euro).Cel mai devreme, baza sportivă ar urma să fie gata la finalul anului 2021.

Investiția are ca obiect crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de peste 4,2 hectare (42.410 mp), unde clujenii de toate vârstele vor avea la dispoziție un parc de relaxare și agrement, dar și o bază sportivă modernă, cu dotări de ultimă generație și cu acces gratuit, promite municipalitatea. De asemenea, baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați. CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII DESPRE INVESTIȚIE!

abonare newsletter