Actualitate

Ungureanu, cu ochii pe Guvern: "Vrem transparență totală!"

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a făcut un apel la transparență totală și la responsabilitate, în contextul în care președintele a decretat luni stare de urgență.

Emanuel Ungureanu cere Ministerului Sănătății să raporteze zilnic ce echipamente s-au achiziționat, cu câți bani și firma de la care s-au cumpărat. De asemenea, parlamentarul a făcut un apel la DNA, să fie mai vigilentă în aceste zile.

"Apel public către potențialii profitori! Nu vă bateți joc de sistemul sanitar, nu vindeți la suprapreț echipamente sanitare și medicamente de care avem nevoie! Vreau să vedem zilnic pe site-ul Ministerul Sănătății și a Ministerului de Interne ce anume s-a achiziționat, la ce preț și firma care ne-a vândut acele echipamente sau produse. Transparență totală! Rog DNA și DGA să fie mai vigilente ca oricând în aceste zile!", a transmis deputatul USR.

Ungureanu le solicită managerilor de spitale să fie responsabili în această perioadă și să nu umple sistemul medical de pile, în aceste momente de criză în care România se află.



"Un apel către managerii de spitale corupți, care s-au obișnuit să angajeze personal pe mită: Suntem cu ochii pe voi! Nu profitați de momentul de slăbiciune al unui popor aflat în dificultate! Prin decret prezidențial, la nevoie, în stare de urgență, se poate angaja personal fără concurs. Nu este momentul să se umple sistemul sanitar de pile, neamuri, amante, relații de la partid, oricum este prea plin", a adăugat Ungureanu.

În final, deputatul a făcut un apel la solidaritate în rândul societății civile. "Fac un apel la calm și la solidaritate și vă rog să îmi semnalați orice abuz al celor care vor să profite de acest moment dificil prin care trebuie să trecem ajutându-ne unii pe alții, NU profitând unii de alții!", a conchis Ungureanu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter