Actualitate

Hotel în locul Expo Transilvania? Boc: „Nu mai putem aglomera acea zonă cu blocuri!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, neagă că terenul de la Expo Transilvania ar urma să găzduiascu un hotel de lux.

Hotel în locul Expo Transilvania? Boc: „Nu mai putem aglomera acea zonă cu blocuri!”, sursă foto: Raymond Füstös/ monitorulcj.ro Hotel în locul Expo Transilvania? Boc: „Nu mai putem aglomera acea zonă cu blocuri!”, sursă foto: Raymond Füstös/ monitorulcj.ro

La urechile clujenilor din zona Expo Transilvania a ajuns zvonul conform căruia terenul din spatele Bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din „Groapă” este „vânat” de dezvoltatorii imobiliari, care ar plănui construirea unui hotel. Edilul a negat vehement informația, declarând că se va opune unei astfel de inițiative.

„Nu știu cine și ce propune acolo, habar nu am despre acest proiect de hotel, nu am văzut proiectul. Ce vă pot asigura este că, atât timp cât voi fi în această poziție (n.red. de primar), nu voi semna și nu voi promova proiecte care acolo să ducă la schimbarea destinației «verde», singura posibilă”, a punctat Emil Boc, joi, la un post de radio local.


Edilul a recunoscut că parcarea de la bătrâna Expo Transilvania nu aparține Primăriei municipiului Cluj-Napoca, proprietar este un investitor privat. Cu toate acestea, „semnătura și aprobarea aparțin municipalității”, iar el „va insista” ca acolo să rămână spațiu de agrement.

„Eu am declarat public un principiu: acest oraș este pentru oameni, nu pentru profit. M-am opus cu toate forțele posibile legale ca la Expo Transilvania să se facă blocuri, conform dorințelor unor investitori. Nu mai putem aglomera acea zonă cu blocuri de 8-10-16 etaje, am reușit să câștigăm în instanță”, a mai precizat Boc.

abonare newsletter