Actualitate

5,5 milioane de lei pentru reabilitarea unei clădiri a Primăriei din centrul Clujului

Clădirea din Piața Unirii care găzduiește Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cluj-Napoca va fi reabilitată. Primăria pune la bătaie peste un milion de euro pentru consolidarea monumentului istoric.

Contractul pentru lucrările de reabilitare și consolidare a imobilului din Piața Unirii, numărul 2, a fost scos la licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Investiția este estimată la 5.587.847 lei (aproximativ 1.165.000 euro), fonduri bugetare, criteriul de atribuire a contractului fiind prețul cel mai mic.

Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 26 martie 2020.


În clădire în prezent funcționează mai multe servicii ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cluj-Napoca și spații comerciale în proprietate privată. De asemenea, imobilul este monument istoric.

Potrivit caietului de sarcini, prin proiect se propune consolidarea, reabilitarea spațiilor care sunt în proprietatea municipiului Cluj-Napoca, ceea ce presupune o serie de intervenții din punct de vedere structural, arhitectural și al instalațiilor, respectiv conservarea și restaurarea tuturor componentelor artistice și arhitecturale valoroase. Se va realiza înlocuirea completă a instalațiilor existente, apă și canalizare, instalașii electrice, termice și ventilare și realizarea hidroizolațiilor și izolașiilor termice/fonice la nivelul planșeelor intermediare și prin tâmplării noi.


Proiectul de investiție include amenajarea curțiilor interioare și a spațiilor exterioare adiacente. Prin proiect se propune revenirea la o configurație spațială cât mai apropiată de cea inițială, luând în considerare o reorganizare pe zone funcționale conform necesităților și caracterul diferitelor servicii ale primăriei.

abonare newsletter