Actualitate

VIDEO - 2 minute de groază la Spitalul de Urgență Cluj. Cum arată subsolul unde VIAȚA SE ÎNTÂLNEȘTE CU MOARTEA!

Institutul de Medicină Legală funcționează în Cluj într-o clădire putrezită, veche de 100 de ani. Sub clădirea aceasta, într-un beci, este locul unde pătrund cei vii pentru a se ocupa de cei morți.

2 minute de groază la Spitalul de Urgență Cluj. Abandonat de familie, Dumitru a murit, sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu 2 minute de groază la Spitalul de Urgență Cluj. Abandonat de familie, Dumitru a murit, sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu

Dumitru suferea de insuficiență renală cronică și era dependent de dializă de 18 ani, iar sistemul lui imunitar era la pământ. În 21 februarie, a fost găsit mort în locuința unde stătea cu chirie. Conform medicului legist, Dumitru a murit din cauza unei viroze severe, dezvăluie deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu. Dumitru fusese abandonat de familie, iar parlamentarul clujean a avut grijă de el în ultimii 15 ani.

„Astăzi (n.red. duminică) am mers să obțin documentele pentru a găsi o cale să îl înmormântăm creștinește. Institutul de Medicină Legală funcționează în Cluj într-o clădire putrezită, veche de 100 de ani. Sub clădirea aceasta, într-un beci, este locul unde pătrund cei vii pentru a se ocupa de cei morți care sunt supuși autopsiilor”, povestește Ungureanu.


Deputatul a coborât spre casieria unde trebuie plătite diferite taxe pentru autopsie, îmbălsămare sau taxa de păstrare a defunctului, într-un „subsol tehnic infect”, unde a fost întâmpinat – pe lângă un miros de mucegai și putrefacție – de un individ nervos, care „era pus pe afaceri cu morți”, mărturisește parlamentarul clujean.


Și morții pot fi o afacere pentru cei vii

„Am înțeles că îl cheamă Ionică, m-a ofertat scurt că îmi poate el recomanda o firmă care să se ocupe de pregătirea celui decedat pentru înmormântare. L-am refuzat scurt, a început să urle că el mă lasă baltă să mă descurc și că el se deranjează duminică să ne rezolve nouă morții. Mi-am mușcat buza și l-am rugat să îmi comunice ce am de plătit la casieria din subsolul lugubru”, dezvăluie deputatul.

Acesta susține că individul a plecat nervos în Prosectură, de unde „s-a întors alt om”. Aflase de la cineva că „el este deputatul acela” – „Ungureanu, cel care filmează jegul din spitale”. Tonul lui Ionică a devenit „mieros, slugarnic”, iar după câteva scuze prefăcute i-a dat absolut toate informațiile necesare pentru înhumarea lui Dumitru, afirmă Ungureanu.


Ungureanu: „Uneori simt că suntem pierduți...”

„Am stat aproximativ o oră în acest subsol mizer și m-am întrebat ce fel de ființă este managerul Spitalul Județean de Urgență Cluj, Șușca (n.red. Petru Șușca, managerul Spitalului Județean Cluj), dacă nu se gândește la coșmarul prin care trece un cetățean din Cluj sau din altă parte atunci când trebuie să se ocupe de o persoană dragă trecută în neființă. Uneori simt că suntem pierduți”, susține deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter