Actualitate

Peripețiile haioase ale chiriașilor din Cluj

Prin ce întâmplări haioase trec chiriașii, în ciuda sumelor mari pe care le plătesc

Când locuiești în chirie, șansele să se întâmple tot felul de lucruri, mai mult sau mai puțin amuzante, sunt destul de mari. Mai mulți chiriași au povestit întâmplările prin care au trecut.

Pe un grup de socializare dedicat celor care caută sau oferă chirii în Cluj-Napoca s-a discutat despre întâmplările prin care unii chiriași au trecut. Unele, deși par haioase scot, de fapt, la lumină diverse lucruri care nu sunt în regulă ori din punct de vedere legal ori moral.


În vizită cu amanta

Cătălina Galiș, tânăra care a inițiat discuția și i-a întrebat pe restul chiriașilor de peripețiilor lor, a povestit despre proprietarul care mergea în vizită cu... amanta!

"În prima chirie în care am stat în Cluj cu încă o fată aveam un proprietar care apărea din când în când, neanunțat, cu amanta, și rămâneau peste noapte în camera de trecere. Ca să nu zicem nimic, ne aduceau pizza și suc. Am plecat după două luni de acolo”, a povestit Cătălina.


Proprietarul obsedat de curățenie

Ioana Scridonesi, o chiriașă, a povestit cum proprietarul verifica apartamentul în fiecare zi, să vadă dacă era curățenie.

„Nu am avut probleme. Mai toată ziua eram plecate și mai toate munceam. Într-o zi am rămas acasă fiindcă mă simțeam rău. Pe la 10 dimineața am auzit ușa de la intrare. M-am speriat puțin pentru că știam sigur că fetele sunt la muncă. Văd o umbră pe hol și aud că cineva caută prin camera. Când ies, proprietarul verifica în camerele colegelor. Când m-a văzut, s-a speriat și mi-a spus că venise să caute niște acte. Povestea s-a repetat în altă zi când a intrat iar în apartament și a început să cotrobăie prin camere. Când m-a văzut, s-a speriat. L-am luat la rost și mi-a spus că verifică să fie sigur că facem curățenie în camere. Ne știa programul și venea zilnic pe ascuns să verifice dacă ne lăsăm curat în camere”, a relatat tânăra.


Gândacii colorați

Doi studenți la Arte au găsit o soluție… colorată pentru gândacii pe care îi aveau în apartament.

„Era anul 2012, eram student și stăteau în chirie cu încă doi colegi în Mihai Viteazu. Apartamentul colcăia de gândaci. Noi, fiind studenți la arte, aveam spray-uri pentru graffiti în casă și dacă îi vedeam pe jos îi vopseau. Partea faină era că nu mureau pentru că era spray pe bază de apă și atunci tot aveam gândaci, dar măcar erau frumos colorați”, a povestit Cosmin Neagoș.


Chiria, proprietarul și iepurașul

Un cuplu căuta o chirie și a ajuns la o garsonieră din cartierul Mărăști unde, spre surprinderea lor, au găsit un iepuraș!

„Căutând chirie cu prietenul meu, am ajuns la o garsonieră în Mărăști. Când am intrat, era o perdea mov (mai bine zis, o bucată de material pe geam), la baie era o bucată de cadă tăiată ca să poți deschide ușa, dar, peste toate astea, când am intrat în mini-bucătărie, pe jos era talaj și bucăți de varză, iar în spatele mesei am găsit un iepuraș!”, a spus Roxana Ungureanu.


Obsedatul de dulapuri

O tânără a povestit cum proprietarul, ori de câte ori mergea după banii de chirie, îi verifica dulapurile.

„De fiecare dată când venea după bani, povestind una alta, din instinct, îmi deschidea toate dulapurile să verifice ce am în ele. Am rămas susprinsă prima data, dar a plecat repede și nu am apucat să îi zice nimic. A doua și a treia oară face la fel. I-am atras atenția, mi-a spus că el nu verifică nimic, dar după aceea se vedea că se abține să nu pună mâna pe dulap”, a spus Cătălina Anastase.

Etichete: cluj chirie
Ultimele Stiri
abonare newsletter