Actualitate

Consiliul Județean prezintă cifrele „curățeniei” la Pata Rât. Tișe omite o singură cifră: COSTUL!

Groapa de gunoi de la Pata Rât a fost ecologizată și închisă, transmit (din nou) reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Consiliul Județean prezintă cifrele „curățeniei” de la Pata Rât. Tișe omite o singură cifră: COSTUL!, sursă foto: captură video Facebook CJ Cluj Consiliul Județean prezintă cifrele „curățeniei” de la Pata Rât. Tișe omite o singură cifră: COSTUL!, sursă foto: captură video Facebook CJ Cluj

Depozitul de deșeuri Pata Rât, „unul dintre cele mai grele proiecte din istora județului Cluj”, a fost închis și ecologizat. Sau, așa cum îi place președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, să spună: „Pata Rât a devenit istorie”. Forul județean a prezentat, pe scurt, cifrele închiderii rampei de gunoaie:

– 22 hectare – suprafață cât 27 terenuri de fotbal
– 40 de metri – înălțimea unui bloc cu 10 etaje
– 1,9 milioane metri cubi de deșeuri – 80% din Casa Poporului
– 2,5 milioane tone de deșeuri – cât 63.000 de TIR-uri
– 13 kilometri de conducte
– 62 hectare de straturi de sigilare – de 5 ori Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca
– 700 metri zid de sprijin
– 70 de ani de deșeuri ecologizate


Cifre impresionante, într-adevăr, însă lipsește una singură, poate cea mai importantă: banii! Căci, dacă în 2015 SC Nordconforest SA punea mâna pe un contract în valoare de 27,2 milioane lei (fără TVA) pentru închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât, în decembrie 2019, Consiliul Judeţean Cluj anunţa închiderea gropii de gunoi pentru 53.608.036 lei (fără TVA). Adică circa 11,5 milioane de euro (fără TVA) din banii clujenilor – valoare dublă faţă de 2015!


Până în prezent, în județul Cluj au mai fost închise rampele neconforme de la Huedin, Gherla și Turda. Urmează gropile de gunoi de la Dej și Câmpia Turzii.

CITEȘTE ȘI: Tișe a „îngropat” 12 mil. € sub un strat de pământ. Dedesubturile afacerii Pata Rât: contracte la valori duble, suplimentări de bani la limita legii. Cu o întârziere de 8 ani, groapa de gunoi S-A ÎNCHIS!


CITEȘTE ȘI: Este Pata Rât istorie? Activiștii spun că NU! „Când se vor trage la răspundere cei vinovați?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter