Actualitate

Clujul NU este poluat! Boc: „Sunt unii care au măsurat, care nu au habar și spun altceva”

Fiind un oraș în dezvoltare, Clujul are probleme cu calitatea aerului, lucru confirmat de mai multe studii internaționale.

Prezent la un post de radio local, Emil Boc a declarat că indicia care măsoară calitatea aerului sunt în limitele legii.

„Tot mai mulți clujeni folosesc transportul în comun și vom veni la începutul lui martie cu o statistică a creșterii utilizării transportului comun. E vorba de sănătate și de poluare. Clujul nu stă rău la acest capitol. Foarte puține depășiri avem. Suntem cu mult sub limita maximă. Uitați-vă la câteva statistici internaționale și veți vedea că municipiul Cluj-Napoca are printre cele mai bune condiții cu privire la calitatea aerului din Europa! Sunt unii care au măsurat, care nu au habar și spun altceva. Uitați-vă ce spune Agenția Națională de Mediu, care măsoară oficial. La Cluj, indicii care măsoară calitatea aerului sunt în limitele legii! Nu sunt depășiți acești indici prevăzuți de lege. Aceasta nu poate fi contestată de nimeni. Oricât ai comenta un clasament internațional sau altul, ce spune statul român prin măsurătorile oficiale nu poate fi contestat. Asta nu înseamnă că nu trebuie să muncim în fiecare zi ca să diminunăm poluarea”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca.


CITEŞTE ŞI

Sute de clujeni mor anual din cauza poluării, care este un factor major al declanșării alergiilor la polen


CITEŞTE ŞI

Emil Boc, lămuriri despre poluarea din Cluj. „Nu suntem impecabili, dar nici nu suntem în afara dimensiunilor legale”


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter