Actualitate

Mai puțin de 3 ani cu suspendare: „pedeapsa” unui tânăr clujean pentru uciderea unui bărbat pe trecerea de pietoni și trafic de droguri

Recent, Judecătoria Cluj-Napoca a condamnat un tânăr pentru ucidere din culpă, după ce a lovit cu mașina un bărbat pe trecerea de pietoni.

Mai puțin de 3 ani cu suspendare: „pedeapsa” unui tânăr clujean pentru uciderea unui bărbat pe trecerea de pietoni și trafic de droguri Mai puțin de 3 ani cu suspendare: „pedeapsa” unui tânăr clujean pentru uciderea unui bărbat pe trecerea de pietoni și trafic de droguri

După acea faptă, același tânăr a fost condamnat cu suspendare pentru trafic și deținere de droguri de risc. Acum, când a fost condamnat în primă instanță pentru accident, instanța a contopit pedepsele, rezultând 2 ani, 11 luni și 10 zile închisoare cu suspendare pe termen de 4 ani! În motivarea Judecătoriei se arată că „de la data faptei au trecut peste 3 ani, aspect ce reduce imperativitatea societății de sancționare drastică a inculpatului”, potrivit analizei amănunțite întocmită de clujust.ro.

Potrivit rechizitoriului, la data de 30 octombrie 2016, în jurul orei 15:35, inculpatul I.L.A. conducea autoturismul marca Daewoo pe o stradă din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, iar în momentul în care a ajuns la trecerea pentru pietoni situată în dreptul imobilului cu nr. 8, a surprins-o și accidentat-o pe victima N.I., care s-a angajat în traversarea regulamentară a drumului, pe marcajul trecerii pentru pietoni.


În urma impactului, victima N.I. a suferit leziuni corporale, fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unde, în urma complicațiilor survenite, a decedat la data de 4 noiembrie 2016. Șoferul, în vârstă de 22 de ani, a fost trimis în judecată abia în ianuarie 2019.

Tânărul circula cu viteză mare

Partea civilă N.L. – soția bărbatului decedat – a declarat că, la data de 30 octombrie 2016, se deplasa împreună cu soțul său, iar în momentul în care au ajuns la trecerea pentru pietoni, s-a angajat în traversarea drumului pe marcajul trecerii pentru pietoni, ea rămânând pe trotuar. După ce a parcurs aproximativ trei-patru metri, bărbatul a fost lovit de un autoturism care circula cu viteză mare.


În urma impactului, soțul său a fost preluat pe capota autovehiculului, lovindu-se de parbriz, ulterior fiind proiectat pe carosabil, în fața autoturismului, la o distanță de aproximativ trei-patru metri față de acesta. În cursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că în momentul în care a ajuns la o trecere pentru pietoni, din cauza faptului că „razele de soare erau foarte puternice”, iar „pe parbrizul mașinii erau picături de apă”.

De la data accidentului și până la sentința din decembrie 2019 de la Judecătoria Cluj-Napoca, același tânăr a mai primit de la Tribunal și o pedeapsă de 1 ani și 5 luni închisoare cu suspendare pentru trafic și deținere de droguri de risc. Tribunalul a fost sesizat cu acord de recunoaștere a vinovăției, iar sentința nu a fost atacată.


Apoi, Judecătoria Cluj-Napoca a aplicat o pedeaspă de 2 ani și 5 luni închisoare pentru ucidere din culpă, cu suspendare, iar aceasta a fost contopită cu cea de la Tribunal, adăugându-se o treime, astfel că s-a auns la 2 ani, 11 luni și 10 zile, la care s-a putut dispune suspendarea, căci este sub 3 ani. Daunele morale acordate sunt de 25.000 euro soției și 20.000 euro fiicei bărbatului decedat, conform clujust.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter