Actualitate

Îmbulzeală pe Aeroportul Cluj! Mai multe curse, anulate sau redirecționate din cauza ceții

A fost haos, sâmbătă seară, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Îmbulzeală pe Aeroportul Cluj! Mai multe curse, anulate sau redirecționate din cauza ceții, sursă foto: captură Digi24 Îmbulzeală pe Aeroportul Cluj! Mai multe curse, anulate sau redirecționate din cauza ceții, sursă foto: captură Digi24

Sute de pasageri au rămas blocați pe aeroport, după ce nu mai puțin de cinci zboruri au fost anulate din cauza ceții. Aeronavele, care au rămas la sol ore bune, urmau să ajungă în București, Zaragoza, Valencia și Liverpool. De asemenea, alte zboruri cu destinația Cluj-Napoca (de la Malmö și Eindhoven, respectiv București) au fost redirecționate către Aeroportul Sibiu.

Printre pasagerii care au rămas blocați la Cluj-Napoca s-a numărat și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Acesta a precizat că, fiind clujean, „știe foarte bine că Aeroportul Cluj are o problemă”.


„Chiar dacă aeroportul este utilat cu toate sistemele de avertizare și iluminat pe timp de noapte, din cauza Someșului este extrem de densă ceața și este și groapa de gunoi de la Pata Rât care, din cauza fumului combinat cu ceața de pe Someș, dă o mâzgă care este imposibil de străpuns”, a explicat Rareș Bogdan, pentru Digi24.

„Erau familii cu copii, foarte mulţi oameni din diaspora, care se întorceau acasă. Am văzut 30-40 de copii. Am văzut autocare care să-i ducă la Sibiu, alţii să doarmă peste noapte în hoteluri din Cluj, dar este extrem de deranjant. Cei care plecau în Spania sau Marea Britanie erau cu foarte multe bagaje, mulți au venit acasă înainte de Crăciun sau de Anul Nou și se întorceau la muncă”, a relatat europarlamentarul.


În cele din urmă, totul a revenit la normal, iar aeronavele și-au reluat zborul. În astfel de situații, pasagerii au dreptul la despăgubiri de până la 600 de euro. Cu toate acestea, statisticile spun că doar 1% dintre pasagerii români ştiu că au dreptul la o serie de despăgubiri de la compania aeriană dacă avionul are o întârziere între 45 și 180 de minute, ori dacă se anulează cursa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter