Actualitate

Emil Boc, lămuriri despre poluarea din Cluj. „Nu suntem impecabili, dar nici nu suntem în afara dimensiunilor legale”

Poluarea din Cluj-Napoca este un subiect tot mai des dezbătut de conducerea consiliului local și de deputații din Cluj.

Fiind un oraș în dezvoltare, Clujul are probleme cu calitatea aerului, lucru confirmat de mai multe studii internaționale. Prezent la un post de radio local, Emil Boc a declarat  că staţiile automate de monitorizare au înregistrat 14 depăşiri la indicatorul particole materiale cu diamentrul mai mic de 10 microni și a mai existat o depășire a mediei orare la indicatorul dioxid de azot.

“Am văzut discuţia despre calitatea aerului, pentru că asta este o consecinţă directă a traficului şi a altor elemente care contribuie la poluare. Am cerut ieri oficial, de la Agenţia de Protecţie a Mediului, datele statului român pentru 2019 pentru Cluj-Napoca”, spune Emil Boc la un post de radio local. 


Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj a transmis că în 2019 stațiile automate de monitorizare au înregistrat 14 depășiri la indicatorul particole materiale cu diamentrul mai mic de 10 microni.

„Le-am primit în această dimineaţă. În esenţă, răspunsul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj este următorul: în anul 2019, în municipiul Cluj-Napoca, staţiile automate de monitorizare au înregistrat 14 depăşiri la indicatorul particole materiale cu diamentrul mai mic de 10 microni, adică este partea aceea care ţine de praf, iar în lege sunt admise un număr de 35 de depăşiri, deci este un pic grav, dar nu suntem în afara legii. Suntem încă în marja permisă de lege cu privire la aceşti indicatori”, mai spune edilul. 


Mai mult, acesta declară că am avut o depășire a mediei orare la indicatorul dioxid de azot, ceea ce nu este bine, însă „nu suntem în afara dimensiunilor legale”

„În al doilea rând, am avut o depăşire a mediei orare la indicatorul dioxid de azot, acestea sunt gazele de eşapament de la maşini. Legea spune că sunt permise un număr de 18 depăşiri la indicatorul dioxid de azot. Nu e foarte bine, dar nici nu suntem în afara dimensiunilor legale”, a mai declarat edilul, la un post local de radio.


 

 


 

Etichete: poluare emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter