Actualitate

Banii fac diferenţa la cadouri. Elevii care învaţă la şcolile din centrul Clujului, vacanţe în străinătate, cei de la sat primesc haine

Diferenţele dintre elevii de la oraş şi cei de la ţară se observă în privinţa cadourilor primite de copii de Crăciun. Cei de la şcolile din centrul Clujului primesc, de exemplu, haine de firmă şi vacanţe în străinătate, în vreme ce la ţară, elevii primesc haine sau alte lucruri utile în viaţa de zi.

Bugetele pentru cadourile de Crăciun sunt extrem de diferite în funcţie de locul unde trăieşte copilul. În Cluj-Napoca, de exemplu, unii părinţi ai căror copii învaţă la şcoli centrale din oraş îi recompensează de Crăciun pentru rezultatele la învăţătură cu vacanţe în străinătate sau haine de firmă, în timp ce elevii din mediul rural primesc lucruri utile, cum ar fi haine de iarnă şi ghete.

Elena, mama unei fetiţe din clasa a V-a la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Cluj-Napoca, a găsit un cadou inedit de sfârşit de an, astfel că şi-a recompensat copilul cu o vacanţă la Bruxelles.


„De Sf. Nicolae i-am cumpărat, evident, dulciuri şi nişte hăinuţe, bugetul alocat fiind de 100 de lei, iar pentru Crăciun ne-am gândit la un cadou inedit, o vacanţă în Bruxelles, cu toată familia, unde vizităm Muzeul Ciocolatei, Muzeul Instrumentelor Muzicale şi o expoziţie Brâncuşi. În plus, Moşul îi va aduce şi ceva sub brad, încălţăminte de iarnă, un hanorac cu glugă, toate de firmă, o carte, valoarea pe o estimăm fiind undeva la 300 de lei”, a spus Elena, citată de Mediafax.

Tatăl unei alte fete care învaţă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” se mândreşte cu faptul că aceasta este o elevă conştiincioasă şi cuminte, iar efortul său la învăţătură trebuie răsplătit cumva.


„De Moş Nicolae, pe lângă tradiţionalele dulciuri, a primit haine de firmă, de calitate, de 300 de lei. Toţi copiii vor să fie în trend cu ceea ce este nou mai ales cei din şcolile din centrul Clujului în materie de vestimentaţie. De Crăciun, va găsi sub brad biletele de avion pentru vacanţa din vara anului viitor, cu traseul aferent din străinătate, dar şi haine, tot de firmă, bugetul ajungând la 400 de lei”, a spus Mihai.

Florin locuieşte în comuna Mociu şi are doi copii la şcoală, o fetiţă în clasa a VI-a care învaţă la şcoala din sat, iar băiatul este la liceu, în clasa a IX-a la Cluj-Napoca.


„Nu ne-am permis să dăm foarte mulţi bani, de Sf. Nicolae la fată i-am luat cadou de 150 de lei, nişte dulciuri şi ghetuţe de iarnă, iar băiatul a căpătat haine normale, bluze mai groase, de iarnă, lucruri utile, care au costat cam 250 de lei. De Crăciun, fetiţa îşi doreşte o geacă de iarnă, bugetul maxim va fi cam 200 de lei, iar la băiat tot haine, cam 250 de lei. Au telefoane mobile de 4 ani, nu le putem schimba aşa cum şi-ar dori ei, sunt scumpe, cheltuielile sunt mari, iar noi cumpărăm ce putem, în limita posibilităţilor”, a spus tatăl.

Ultimele Stiri
abonare newsletter