Actualitate

Emanuel Ungureanu: „O victorie și jumătate dar multă neliniște în privința bugetului pe Sănătate în anul 2020”

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu atenționează Guvernul că votul de susținere pe care l-a dat nu a fost unul formal. În zona de sănătate, deputatul încearcă să îl susțină pe noul Ministru să facă reforme și să găsească resurse de finanțare.

Emanuel Ungureanu este nemulțumit de cum arată bugetul pe sănătate și speră să se găsească soluție, să nu rămânem descoperiți pe zone foarte importante, prioritare. 

„Situația nu arată roz deloc, România este în continuare pe ultimul loc în Europa în privința sumei alocate din PIB în acest domeniu vital. Din cele trei amendamente depuse de mine și colegii mei din USR în zona de Sănătate, a fost acceptat astăzi un singur amendament, creșterea cu 2 milioane de lei a bugetului programului de diabet pentru achiziționarea unor dispozitive de monitorizare a glicemiei pentru copiii cu diabet!


Aceasta este o victorie importantă pentru acești copii care pot să aibă în acest fel mai multă libertate de mișcare, pot fi monitorizați mai bine de medici și părinți. Cam atât cu veștile bune, din nou Sănătatea este Cenușăreasa bugetului și nu se mișcă nimic în zona tăierii, plafonării, impozitării sau desființării unor pensii speciale nejustificate. USR a reușit să taie astăzi banii pregătiți pentru pensiile speciale care ar fi intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020 pentru primari și sume importante au fost retrase de la tot felul de pseudoacademii penibile, cuiburi pentru pile și amante de partid. Banii economisiți au fost redirecționați către nevoile urgente din Sănătate”, spune Emanuel Ungureanu. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter