Actualitate

Dealurile Clujului o iau la vale! Boc, uluit: „Lucrările de consolidare ne scot din grafic!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se declară dezamăgit și uluit de faptul că lucrările de consolidare a terenului de pe dealurile Clujului încurcă planurile municipalității.

Dealurile Clujului o iau la vale! Boc, deznădăjduit: „Lucrările de consolidare ne scot din grafic!” Dealurile Clujului o iau la vale! Boc, deznădăjduit: „Lucrările de consolidare ne scot din grafic!”

Înființată în 2014, Cluj Innovation Park, societatea creată să administreze proiectele Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) şi Centrul de sprijinire a afacerilor (CTEAM) din Lomb, merge pe pierdere încă de la înfiinţare. Aici, municipalitatea intenționează să construiască un drum de acces cu patru benzi, însă finalizarea mai are de aşteptat, lucrările fiind în permanenţă ameninţate de alunecările de teren.

„Drumul încă nu este finalizat, va fi gata în perioada următoare. Bătăile de cap pe care ni le-au dat alunecările de teren au fost de neconceput! Nu am crezut vreodată că poate să existe așa ceva în Cluj-Napoca, pur și simplu să înțepi într-un loc și să curgă un deal, să înțepi în celălalt loc, să curgă alt deal. Ați văzut, am avut probleme în zona obiectivelor finalizate, CREIC și CTEAM. Oriunde înțepi acolo, cade terenul! Lucrările de consolidare ne-au scos în afara graficelor și termenelor prevăzute de lege”, s-a plâns edilul, la un post de radio local.


Nu doar în Lomb este starea terenului „aparte”, cum spune Emil Boc, ci și în Borhanci. În urmă cu trei ani, primarul promitea realizarea unui cartier de case pentru tineri în Borhanci, dar proiectul a fost compromis. Anul acesta, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, anunța, tot în Borhanci, construirea unui Spital Pediatric Monobloc. Arhitecții spun însă că în zonă există risc mare de alunecări de teren.

„Toate dealurile Clujului sunt așa. Uitați-vă și la Borhanci, se pare că sunt niște costuri mai mari decât ai construi o autostradă ca să stabilizezi dealul! Dacă e adevărat ceea ce spun experții – am cerut contraexpertiză, să se uite atent – ne costă mai mult consolidarea decât spitalul. Configurația terenului este absolut dezastruoasă, costurile se duceau undeva la 90-100 milioane de euro. Păi, cu banii ăștia construiești un spital, cum să bagi atâția bani ca să stabilizezi un deal?!”, s-a întrebat edilul, dezvăluind că a cerut contraexpertize și pe suprafețe mai mici.


CITEȘTE ȘI: Societatea Primăriei, Cluj Innovation Park, cinci ani pe pierdere!

CITEȘTE ȘI: Cartierul de locuințe promis de Emil Boc în Borhanci și Spitalul Pediatric al Consiliului Județean, îngropate de alunecările de teren?

abonare newsletter