Actualitate

Societatea Primăriei, Cluj Innovation Park, cinci ani pe pierdere!

Cluj Innovation Park, societatea înfiinţată să administreze proiectele falimentare Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) şi Centrul de sprijinire a afacerilor (TEAM) din Lomb, merge pe pierdere încă de la înfiinţare din 2014.

Societatea Primăriei a acumulat pierderi de peste jumătate de milion de euro în cinci ani de la înfiinţare.

Cele mai mari pierderi le-a avut în anul 2015: 710.000 lei. Pentru anul trecut, societatea raportează pierderi în valoare de aproape 660.000 lei (130.000 euro).


„Exercițiul financiar s-a încheiat cu un rezultat negativ în sumă de 659.595 lei. Pierderea contabilă reportată se acoperă din profitul exercițiului financiar curent, după aprobarea situațiilor financiare anuale conform legii, și cel reportat aferent exercițiilor financiare precedente, din rezerve, prime de capital și capital social, potrivit hotărârii adunării generale a acționarilor sau a asociaților, cu respectarea prevederilor legale. În lipsa unor prevederi legale exprese, ordinea surselor din care se acoperă pierderea contabilă este la latitudinea adunării generale generale a asociațiilor sau acționarilor, respectiv a consiliului de administrație. Consiliul de Administrație al societății Cluj Innovation Park SA propune spre aprobarea Adunării Generale a Acționarilor, acoperirea pierderii contabile în suma de 659.595 lei din profitul exercițiilor financiare ulterioare. Capitalul social total subscris al societății este de 8.168.580 lei, divizat în 816.858 acțiuni cu o valoare nominală de 10 lei fiecare”, este precizat în raportul de activitate al firmei pe anul trecut.

În decembrie 2018, Primăria Cluj-Napoca anunţa că Centrul Regional pentru Industrii Creative, cunoscut sub numele de Buftea de Cluj, a fost finalizat. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 14 milioane de euro. Potrivit conducerii Cluj Innovation Park, care va administra centrul, de acest proiect vor beneficia 26 de companii, iar în ceea ce privește facilitățile de producție de film/TV.


SC Cluj Innovation Park SA a fost înființată în 2014 având ca unic acționar municipiul Cluj-Napoca. Societatea este administrată de către un consiliu de administrație format din 7 membri.

Viceprimarul Dan Tarcea spune că, deocamdată, drumul de acces în Lomb, prevăzut la patru benzi, mai are de aşteptat. Aici, lucrările au început încă din 2014 dar au fost în permanenţă ameninţate de alunecările de teren..

Ultimele Stiri
abonare newsletter