Actualitate

Se confirmă! În garajele clujenilor stăteau murăturile, nu maşinile: "30% din cei cu garaje nu şi-au luat loc de parcare"

Dan Tarcea, viceprimarul Clujului, a vorbit despre proiectul cu privire la demolarea garajelor din majoritatea cartierelor importante.

Dan Tarcea a vorbit despre demolarea garajelor din cartierul Mănăştur şi Gheorgheni, iar rezultatele lucruri pe care mulţi clujeni le bănuiau de mai mulţi ani. Vice-primarul a declarat că în ciuda faptului că oamenii care şi-au demolat garajele au prioritate pentru prelungirea locului de parcare în zona respectivă, aproximativ 30% dintre ei nu s-au prezentat pentru încheierea unui nou contract.

"Epoca şi era garajelor a dispărut la Cluj-Napoca. Primele garaje pe care le-am demolat au fost pe strada Arinilor, acolo unde unele dintre ele au fost construite fără autorizaţie. Am demolat câteva pe strada Parâng în urma unor sentinţe judecătoreşti după care am mers pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Am reuşit să demolăm 508 garaje din care au rezultat 635 de locuri de parcare. Practic am reuşit să facem o suplimentare cu 25% a locurilor de parcare. Avem însă o surpriză. Prioritate pentru a beneficia de noi locuri de parcare sunt cei care şi-au demolat locurile, dar din fericire ca să zic aşa, cam 30% nu s-au prezentat pentru prelungirea contractului. Fie nu mai locuiesc în zonă, fie nu mai au maşină, fie aveau alte lucruri depozitate acolo. Practic, numărul de locuri de parcare obţinute este mult mai mare. Am avut surpriza să găsim o cramă în cartierul Gheorgheni, precum şi o afumatoare", a declarat Dan Tarcea.


Viceprimarul anunţă demolărea garajelor şi în cartierul Între Lacuri

"În această lună am trimis somaţii pentru 326 de proprietari din zona Între Lacuri. Vor avea timp până în luna februarie să îşi ridice garajele singuri de pe domeniul public. Dacă nu îşi ridică singuri, atunci vom face constatarea cu Poliţia Locală, toate contractele vor fi denunţate şi vom face ridicarea de pe domeniul public cu RADP. Cei care ajung în această situaţie nu vor mai beneficia automat de locul de parcare în locul garajului şi în plus de asta vor plăti câteva costuri suplimentare. Am luat tot ce înseamnă partea dreapta a străzii Dunării, fiind vorba de 22 de platforme în zona respectivă", a mai spus Tarcea.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter