Actualitate

Delicii estetice la Muzeul de Artă. Uniunea Artiștilor Plastici din România a deschis cea mai așteptată expoziție din luna decembrie

Seară de sărbătoare pentru artiștii plastici din România. Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a găzduit cel mai mare vernisaj din anul 2019 „Salonul Anual de Artă”, care prezintă opere a peste 200 de artiști.

Vernisajul „Salonul Anual de Artă” prezintă operele tuturor secțiilor de creație ale UAP – Filiala Cluj-Napoca – pictură, sculptură, grafică, foto-video, artă ambientală, design, ceramică, artă textilă. Este expoziția reprezentativă a artiștilor clujeni din toate generațiile organizată, prin tradiție, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. 

Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează zeci de evenimente, dar poate cea mai așteptată expoziție este cea de la începutul lunii decembrie. Salonul de Artă al Uniunii Artiștilor Plastici este, într-un fel, un summum al activităților de peste an.


Artistul clujean, Teodor Botiș susține că toate lucrările se remarcă printr-un elan de întrebări. 

„Suntem o filială cu peste 400 de membri, iar ceea ce vedeți aici este rezultatul unui an de muncă, de creație. Am fost nevoiți să selectăm în funcție de spațiul pe care îl avem.Toate se remarcă printr-un elan plin de întrebări. Arta pune permanent întrebări și aceste întrebări există. Întrebări de viața omului, de existența și de contextul social în care trăiește”, spune pictorul Teodor Botiș


Gelu Teampau, profesor UBB, a spus câteva cuvinte despre activitatea artistică a Uniunii Artiștilor Plastici.

„Salonul Anual de Artă Plastică constituie de fiecare dată una dintre marile bucurii ale iernii. În acest an, în mod special, oferă delicii estetice atât datorită bogăției catalogului cât și prin calitatea acestor lucrări care rezumă activitatea recentă a artiștilor Transilvăneni”, povestește Gelu Teampau.


La această expoziție au expus lucrările sute de artiști plastici printre care și Viorel Nimigeanu, Andreea Rus, Florin Gavrilaș, Călin Raul-Anton și Mihaela Mihalache. 


 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter