Actualitate

Lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand sunt în grafic

Lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand sunt în grafic, anunță primarul Emil Boc.

Lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand sunt în grafic Lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand sunt în grafic

Mai mult ca sigur, așa cum a promis municipalitatea, o parte din lucrările de pe strada Regele Ferdinand vor fi finalizate până la 1 decembrie, iar strada va fi redată în totalitate circulației în primăvară.

„Regele Ferdinand este în grafic, toate cele trei benzi sunt asfaltate. 90% din primul trotuar va fi gata pe 1 decembrie. Se lucrează intens ca zăpada să nu ne prindă cu lucrări care să nu poată fi conservate și să se deterioreze pe parcursul iernii. A fost un efort important din partea firmei de a aduce la nivel ca ultimul strat de uzură să fie turnat în primăvară și strada să fie redată circulației. Deci s-au ținut de cuvânt pentru a diminua discomfortul clujenilor”, a declarat Emil Boc.


Nu mai puțin de 11 luni ar trebui să dureze în total „calvarul” clujenilor, dar Boc a promis că va monitoriza cu atenție șantierul. Dacă lucrările nu ar fi fost demarate în august, exista șansa să fie pierduți banii europeni, avertiza în vară primarul, care a declarat că și-a dorit să evite aglomerația din oraș odată cu începerea lucrărilor, anul viitor, în zona Pieței Lucian Blaga și a străzii Napoca. Primăria Cluj-Napoca vrea să schimbe aproape în integralitate aspectul străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Puşcariu şi Emile Zola.

Pe scurt, cele mai importante schimbări vizează: banda de circulaţie care există în prezent pe Regele Ferdinand dinspre Gară spre Piaţa Unirii devine bandă dedicată transportului în comun, lărgirea trotuarelor şi desfiinţarea parcărilor de pe străzile Sextil Puşcariu şi Emile Zola, dar şi de pe Tipografiei. Şi zona din faţa magazinului Central va fi reamenajată. O provocare pentru municipalitate este şi reamenajarea zonei din faţa CEC Bank de la Prefectură.


„Până în 15 decembrie, firma a promis că va fi gata primul trotuar 100%. (...) Săptămâna viitoare se montează stâlpii de iluminat, s-au montat deja grătarele pentru arbori. Mai au de lucru la capacele de la cămine și racordul cu frontul clădirilor” – Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter