Actualitate

Pasarele peste arterele principale în Cluj-Napoca? Un vis îndepărtat! Boc: „Nu se poate”

Deși pasarelele pietonale peste principalele străzi din municipiu ar ușura semnificativ traficul, mai ales la orele de vârf, realizarea lor este, practic, imposibilă.

Pasarele peste arterele principale în Cluj-Napoca? Un vis îndepărtat! Boc: „Nu se poate” Pasarele peste arterele principale în Cluj-Napoca? Un vis îndepărtat! Boc: „Nu se poate”

De ce nu am putea construi pasarele de la Aeroport până în Florești?, se întreabă clujenii. Un taximetrist susține că este „absolut absurd” ca, în mai puțin de 400 de metri, să existe patru treceri de pietoni, așa cum este în cartierul Mărăști, pe str. Aurel Vlaicu și Bld. 21 Decembrie 1989. Acesta a propus drept soluție pentru persoanele cu dizabilități o cartelă care să le permită accesul pe trecerea de pietoni, în timp ce pietonii să traverseze pe pasarelă. „Nu se poate!”, admite primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„Am făcut aceste solicitări și nu am primit avize nici din partea Poliției, nici de la Drumuri, nici din partea Comisiei de circulație. Motivul a fost acela că trebuie în mod obligatoriu să asigurăm accesul pe aceste pasarele pentru toate categoriile de cetățeni, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Or, a construi lifturi și astfel de modalități, sunt practic imposibile. Nimeni nu merge pe principiul acesta, să facem două categorii. Trebuie să pui condiții egale la toată lumea, în toate situațiile. Nu poți spune: «tu pe aici, ceilalți pe acolo». N-a fost aprobat acest proiect pentru că nu are toate facilitățile. Asta a fost până acum, dar nu înseamnă că nu putem relua discuția”, a recunoscut edilul, într-o emisiune radio.


CITEȘTE ȘI: Pasarelă peste DN 1 în Florești? Consiliul Județean Cluj se laudă că o va construi

CITEȘTE ȘI: Pasarelă pietonală peste Calea Turzii? „Bună Ziua e cel mai haotic cartier al Clujului!”


CITEȘTE ȘI: Primăria a decis. Pasaj subteran în Mărăști. Cum va fi afectată circulația?

Ultimele Stiri
abonare newsletter