Actualitate

Tur ghidat al Revoluției în Cluj, la trei decenii de când românii au vărsat sânge pentru țară

Cei 30 de ani de la Revoluția Română din 1989 vor fi comemorați la Cluj-Napoca prin organizarea turului ghidat al Revoluției în Cluj.

Tur ghidat al Revoluției în Cluj, la trei decenii de când mii de oameni au vărsat sânge pentru libertate, foto: Răzvan Rotta, Facebook Asociația București Tur ghidat al Revoluției în Cluj, la trei decenii de când mii de oameni au vărsat sânge pentru libertate, foto: Răzvan Rotta, Facebook Asociația București

Trei decenii au trecut deja de când sute de mii de oameni au ieșit pe străzile României pentru a striga „Libertate!”. Mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă, murind în numele libertății. În onoarea lor, dar și a tuturor care au luptat pentru libertatea țării, un tur ghidat comemorativ va avea loc, duminică, 17 noiembrie, la Cluj-Napoca. Acesta va porni de la sediul fostei Securități, din strada Traian nr. 36, de la ora 15:00.

Traseul cuprinde punctele importante ale epocii, precum sediul Securităţii Cluj, Judeţeana Partidului Comunist, Piaţa Mihai Viteazul şi centrul oraşului. Fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute, care nu se găsesc pe Wikipedia, despre zilele ce au marcat ireversibil atât viața noastră obișnuită, cât și istoria României.


„Vă chemăm să refacem împreună evenimentele lui Decembrie 1989, trecând prin locurile unde s-a scris cu sânge și curaj Revoluția. Departe de a ține o lecție, îi invităm la dialog pe cei care au povești şi întâmplări personale din acea perioadă. (...) Iniţiativa este apolitică, independentă și gratuită. Nu este necesară înscrierea prealabilă”, se arată în mesajul organizatorilor, asociația gazdă Korzo în colaborare cu Asociația București.

Ultimele Stiri
abonare newsletter