Actualitate

Senator clujean, revoltat de BMW-urile nou-nouțe cumpărate de SPP: „Nu avem elicopter pentru stins incendii, dar ne luăm BMW-uri!”

Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu s-a arătat extrem de revoltat din pricina noii achiziții a Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

Senator clujean, revoltat de BMW-urile nou-nouțe cumpărate de SPP: „Nu avem elicopter pentru stins incendii dar ne luăm BMW-uri!” Senator clujean, revoltat de BMW-urile nou-nouțe cumpărate de SPP: „Nu avem elicopter pentru stins incendii dar ne luăm BMW-uri!”

Ard pădurile, parcurile și rezervațiile naturale ale României, o țară care nu are elicoptere și avioane care să stingă incendiile și să salveze pădurile, susține parlamentarul clujean. În schimb, a fost achiziționată a flotă de BMW-uri nou-nouțe pentru „confortul și siguranța înalților demnitari”. La vederea celor șase mașini de lux, înșiruite frumos în parcarea de la Senat, Mihai Goțiu s-a înfuriat.

„Nu aveam cum să nu mă revolt. Din discuțiile pe care le-am avut cu Raed Arafat, șeful DSU, legate de incendiile care distrug Rezervația Naturală Muntele Vulcan și una dintre cele mai valoroase părți a Parcului Național Domogled – Valea Cernei, în zona de protecție a unei păduri seculare de fag incluse în UNESCO, acesta mi-a mărturisit că România are un singur elicopter dotat care poate interveni în incendiile din zonele montane (și acesta era, în urmă cu o săptămână, defect)”, a dezvăluit senatorul USR de Cluj.


„Și a mai spus dl. Arafat că ar fi în procedură de achiziție alte șase elicoptere. Vă las pe voi să comentați și să răspundeți, care era urgența pentru România: cumpărarea de BMW-uri pentru SPP sau de elicoptere pentru stingerea incendiilor din pădurile și ariile protejate din zonele montane?”, se întreabă Mihai Goțiu.

abonare newsletter