Actualitate

12.000 de puieți vor fi plantați la Feleacu de voluntarii Asociației Casele Micești

Asociația Casele Micești, împreună cu Plantează în România și Carmic, au demarat proiectul „Împădurim Feleacu-Casele Micești”.

12.000 de puieți vor fi plantați la Feleacu de voluntarii Asociației Casele Micești 12.000 de puieți vor fi plantați la Feleacu de voluntarii Asociației Casele Micești

Acțiunea propune plantarea a 12.000 de puieți de ambele părți ale Drumului Comunal 71C, drum ce leagă localitatea Feleacu de localitatea Casele Micești. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie 2019, începând cu ora 10:00, toți cei implicați urmând a se întâlni la Observatorul Astronomic din comuna Feleacu.

„De multe ori ați adus la cunoștință opiniei publice faptul că pădurile dimprejurul orașului Cluj-Napoca, mai cu seamă Pădurea Făgetului și Pădurea Feleacului au fost ținta defrișărilor ilegale și a hoților de lemne, fapt ce a dus în timp la despăduriri masive mai ales în proximitatea drumurilor care, pe timp de iarnă, din cauza defrișărilor copacilor care constituiau perdeaua împotrivă viscolului, au devenit zile și săptămâni întregi impracticabile! În plus, defrișarea perdelelor forestiere de deasupra orașului afectează grav calitatea aerului din oraș dar și din împrejurimi”, se arată într-un comunicat remis de Asociația Casele Micești.


Sub genericul „Dacă Feleacu respiră și Clujul respiră”, organizatorii au invitat voluntari din Cluj-Napoca, dar și din comunele și orașele limitrofe să participe la acțiunea de plantare. Până în prezent, s-au înscris peste 700 de voluntari! Acțiunea voluntară se va încheia cu o masă câmpenească, oferită tuturor celor implicați prin amabilitatea Carmangeriilor Carmic și a Brutăriilor Panemar.

„Pe lângă valența ecologistă, acțiunea noastră se dorește a fi și una care invită la o viață sănătoasă, prin mișcare și aer curat, dar și una de comunicare, socializare și relaționare interumană într-un cadru natural! Asociația Casele Micești mulțumește Composesoratului Feleacu și Primăriei Feleacu pentru aprobările necesare acțiunii”, mai transmit reprezentanții Asociației Casele Micești.

abonare newsletter