Actualitate

SE DEMOLEAZĂ. Stația de autobuze cu iz comunist din Piața Gării va fi istorie

Primăria Cluj-Napoca a luat decizia să demoleze stația de autobuze din Piața Gării colț cu strada Craiovei. Stația nu a mai fost modernizată de ani buni, întreaga zonă arătând deplorabil.

Consilierii locali vor decide în această săptămână demolarea stației de transport în comun din Piața Gării colț cu strada Craiovei. Stația, constând dintr-o construcție cu structură metalică, este dotată cu chioșcuri pentru vânzare bilete, comerți și alimentație publică, în suprafață de 200 mp.

În 1994, terenul a fost concesionat pentru 25 de ani unei firme în vederea construirii unei stații de transport în comun multifuncționale. În 2017, Primăria a decis încetarea contractului de concesiune, imobilul fiind preluat în proprietatea privată a Primăriei.


„În vederea finanțării proiectelor de transport urban, în cadrul Programului Operațional pentru Dezvoltare Regională 2014-2020, a fost elaborat planul de mobilitate urbană durabilă Cluj-Napoca, care urmărește crearea unui sistem de transport durabil. Sub aspectul viziunii urbanistice, este necesară o recâștigare a spațiului public, prin regândirea stațiilor de transport în comun, adaptarea la nevoile comunității (inclusiv la nevoile individuale ale persoanelor cu mobilitate redusă), realizarea unui design conceptual la polus opus al opțiunii strict utilitaristice ce a predominat în anii ’90 când au fost realizate”, transmite municipalitatea.

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca susține că are în plan modernizarea a 87 de stații de transport public.


“Calitatea punctelor de oprire și a zonelor de așteptare ale transportului public este foarte importantă pentru păstrarea călătorilor și pentru atragerea de noi călători, astfel, pentru atingerea acestor aspecte, Compania de Transport Public a elaborat proiectul «Modernizarea și extinderea sistemului ed transport public în zona metropolitană Cluj – etapa I», proiect care include și modernizarea a 87 de stații de transport public călători existente în municipiul Cluj-Napoca și alinierea acestora la standard international în domeniu”, transmite CTP.

CTP arată că este necesară modernizarea construcțiilor existente și precizează că automatele sistem ticketing cu copertine, bănci și coșuri de gunoi sunt amplasate în afara terenurilor concesionate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter