Actualitate

Francezi cu afaceri în Transilvania se plâng de lipsa forței de muncă

Oamenii de afaceri francezi din Transilvania reclamă faptul că nu există pe piaţa muncii suficiente persoane calificate pentru domeniul industrial.

"Avem un fenomen în România care priveşte imaginea industriei tehnice în România, fiind constatată o lipsă de meseriaşi, personal calificat pentru meserii cu profil tehnic şi industrial. E nevoie să trezim apetitul pentru meserie al tinerilor, deoarece meseriile tehnice s-au schimbat faţă de ceea ce a fost în urmă cu 30 de ani, condiţiile de muncă din companiile din industrie sunt deosebite şi trebuie să le comunicăm şi părinţilor aceste lucruri, pentru a-şi îndruma copiii spre fabrici. Zona Clujului, a oraşelor din Transilvania, şi-a îmbunătăţit mult calitatea vieţii, astfel că nu mai este un argument să pleci să lucrezi în Germania sau în altă ţară, avem oraşe dezvoltate. (...) Aşteptăm de la viitorul Guvern şi viitorul Parlament să continue procesul de reformă pe piaţa muncii prin învăţământul dual şi reactivarea meseriilor de subingineri", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, administrator al unei firme franceze.

El a mai spus că în România lipseşte o treaptă intermediară, cu referire la faptul că în multe cazuri nu este neapărat nevoie de ingineri, ci de tehnicieni superiori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter