Actualitate

Goțiu, implicat în investigarea ilegalităților din Bucegi: „Apele și pădurile țării sunt ale tuturor, nu ale găștilor de mafioți!”

Parlamentarii USR din Comisiile de Mediu şi de Ape şi Păduri au interpelat oficial Ministerul Mediului, Agenţia Naţională de Arii Naturale Protejate şi Romsilva cu privire la legalitatea construcţiilor autorizate în zona Piatra Arsă din Parcul Natural Bucegi.

Goțiu, implicat în investigarea ilegalităților din Bucegi: „Apele și pădurile țării sunt ale tuturor, nu ale găștilor de mafioți!” Goțiu, implicat în investigarea ilegalităților din Bucegi: „Apele și pădurile țării sunt ale tuturor, nu ale găștilor de mafioți!”

Astfel, Allen Coliban, Mihai Goţiu, Cornel Zainea şi Dumitru Lupescu au solicitat mai multe documente – planul de management al PN Bucegi, avizele Consiliului Ştiinţific, al Academiei Române, avizul de mediu obţinut în cadrul procedurii de încadrare.

„Dintr-un răspuns primit anul trecut, la Senat, Planul de management al PN Bucegi era încă în fază de dezbatere, fiind extrem de controversat exact în ceea priveşte zonarea, care ar fi permis distrugeri importante. Pe site-ul parcului este publicată acum o versiune din 2018, dar nu şi Ordinul de ministru prin care ar fi fost aprobat. Nu ar fi pentru prima dată când aş fi în faţa unui asemenea scenariu, când în timpul dezbaterilor legate de planurile de management ale ariilor naturale protejate se construieşte ilegal, se provoacă distrugeri, după care se invocă exact acele distrugeri pentru a pretinde că o zonă nu ar avea o valoare ridicată din punctul de vedere al biodiversităţii, aşadar nu s-ar mai justifica protejarea ei”, a declarat, vineri, senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu, membru în Comisia pentru Ape şi Păduri din Senat.


Potrivit acestuia, apele şi pădurile României sunt ale tuturor cetăţenilor, „nu ale găştilor de mafioţi”. „Trebuie să înţelegem că valoarea ariilor naturale protejate din România nu este una imobiliară. Funcţiile lor, de protejare şi conservare a biodiversităţii, esenţiale şi pentru calitatea vieţii umane, nu intră în contradicţie cu dezvoltările sustenabile, dar ceea ce am văzut relatat de presă n-are nicio legătură cu aşa ceva, ci doar cu specula imobiliară”, a punctat senatorul clujean.

„Apele şi pădurile României sunt ale tuturor cetăţenilor acestei ţări, nu ale găştilor de mafioţi inconştienţi care au pus mâna pe ele şi pe care le distrug pentru a-şi umple buzunarele şi burdihanele. Nu putem mânca bani, nu putem bea bani, nu putem respira bani! Dacă noi, astăzi, închidem ochii şi întoarcem privirea de la toate aceste distrugeri, copiii şi nepoţii noştri vor fi obligaţi să-şi ducă viaţa cu masca de oxigen pe faţă”, a mai spus Mihai Goţiu, într-o declaraţie politică susţinută în Senat.


Parlamentarii USR au decis să ajungă cât mai repede în zona Piatra Arsă a Parcului Natural Bucegi, în care au fost autorizate şi au început construcţiile care au stârnit „iritarea publică” şi, în funcţie de răspunsurile pe care le vor primi de la Ministerul Mediului, vor decide atacarea în instanţă a autorizaţiei de construire şi, dacă va fi cazul, depunerea unor sesizări penale pentru abuz în serviciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter