Actualitate

389 de cerşetori au fost identificaţi de Poliţia Locală în Cluj-Napoca! Cei mai mulţi sunt veniţi din alte localităţi

Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Locale din Cluj-Napoca, a vorbit la un post de radio despre problema cersetorilor din oraş..

Şeful Poliţiei Locale a declarat că de la începutul lui 2019 au fost identificate 389 de persoane care practicau cerşetoria pe raza Municipiului Cluj-Napoca. Un număr de 97 de persoane aveau domiciliul în Cluj-Napoca, în timp ce restu până aproape de cifra de 400 sunt veniţi din localităţi precum Fizeşu Gherlii, Apahida, Bonţida, Nădăşel, dar şi din alte judeţele ale ţării.

Marcel Bonţidean a recunoscut că legea esteproas tă şi cerşetorii nu pot fi sancţionaţi, dar conform unei hotărâri de Consiliu Local poliţiştii le pot confisca sumele obţinute celor care practică cerşetoria.


"Noi am depistat câteva grupuri care vin din proximitatea Clujului, fiind debarcaţi de microbuze în zona Gării după care se împrăştie în tot oraşul. Nu putem lua nicio măsură când se dau jos din autobuze. Legea este ambiguă în acest sens şi prea multe măsuri nu putem să luăm în acest sens, dar avem o hotărâre de Consiliu Local prin care le putem confisca banii. În plus, am cerut la fiecare persoană o verificare pentru a vedea dacă beneficiază de ajutor social şi au fost identificate persoane care beneficiau de astfel de ajutor şi apelau la mila oamenilor pentru reîntregirea bugetului", a spus Bonţideanu.

Şeful Poliţiei Locale RECOMANDĂ TUTUROR CLUJENILOR SĂ NU MAI OFERE BUNURI CERŞETORILOR, DEOARECE CEI VENIŢI DIN ALTE ZONE SE VOR INSTALA ÎN CLUJ-NAPOCA DACĂ OBŢIN VENITURI IMPORTANTE

Ultimele Stiri
abonare newsletter