Actualitate

Zeci de mii de euro despăgubiri pentru o familie afectată de construcția autostrăzii Sebeș-Turda

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Statul Român au atacat la Curtea de Apel Alba Iulia o decizie a Tribunalului Alba, prin care au fost obligați la plata despăgubirilor de 70.000 euro, despăgubiri materiale și 15.000 de euro, despăgubiri morale, către o familie din Alba Iulia, deoarece construcția Autostrăzii Sebeș-Turda, coridorul din Oarda de Sus, încalcă dreptul la proprietare privată a familiei.

Construcția Autostrăzii Sebeș-Turda, coridorul din Oarda de Sus, încalcă dreptul la proprietare privată a familiei, au decis judecătorii, informează Alba24.

Magistrații au constatat că "imobilul reclamanților este afectat de zona de protecție a autostrăzii Sebeș – Turda cu interdicție de construire".


"Reclamanților le este afectat exercițiul dreptului de proprietate prin îngrădirea atributelor de posesie, folosință și dispoziție, aceștia neputându-le exercita în mod absolut și exclusiv", se arată în decizia Tribunalului Alba.

Judecătorii au obligat CNAIR la plata sumei de 70.000 de euro cu titlu de despăgubiri materiale şi 15.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale.


Sentința a fost atacată de CNAIR la Curtea de Apel Alba Iulia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter