Actualitate

Nasra: „Drumurile nu vor mai fi modernizate și ÎN DISPERARE se va trece la o CÂRPEALĂ”

Mai multe drumuri județene sunt pline de gropi. Consiliul Județean promite modernizare. Deputatul PSD Horia Nasra susține că doar se vor plomba gropile.

Consilierii judeţeni, fie ei din opoziţie sau de la putere, au atras atenţia că multe dintre drumurile judeţene din Cluj sunt praf, cu câteva zile înaintea începerii unui nou an şcolar.

Cea mai gravă situaţie s-ar înregistra pe DJ 109B Fundătura-Corneşti, acolo unde microbuzul şcolar ar refuza să mai intre să ia copiii.


„Am două vești proaste:

1. Cei de la Consiliul Județean Cluj au demarat procedurile de reziliere a contractelor cu KIAT pentru reabilitarea și modernizarea:


DJ 107 P Gilău - Mărișel - DN 1R.

DJ 107 M Luna de sus - Săvădisla - Băișoara - Iară.


DJ 150 Câmpia Turzii - Viișoara - Ceanu Mare - Frata - Mociu.

DJ 109 A Chinteni - Vultureni - Panticeu.


2. Drumurile nu vor mai fi modernizate și ÎN DISPERARE se va trece la o CÂRPEALĂ (în baza "acordului cadru") care va ține șapte-opt luni, suficient cât să acopere campania electorală”, a spus Horia Nasra.

“Pe DJ 150 am avut un contract încheiat pe care numai săptămâna trecută l-am reziliat cu Kiat-ul. Nu putem intra cu covor astfaltic, cât timp aveam contract de modernizare cu Kiat. E un proiect pe fonduri europene, va trebui relicitat. Cu siguranţă, că şi noi ne-am dori ca firma care a câştigat licitaţia să poată intra pe 100 de drumuri deodată. Din păcate, nu se pot împărţi. La ora actuală, lucrează 8 echipe. Drumurile pe care le-am reziliat şi le reziliem cu firma Kiat sunt în plus faţă de ceea ce li s-a dat, nu sunt drumuri de câţiva kilometri, sunt drumuri de 40 de kilometri. În Mărişel au început lucrările până jos în Gilău, acum o să le facem contract pe drumul de la Băişoara, de la Luna până la Băişoara. Cu siguranţă, va trebui să reziliem şi contractul cu Kiat  la Vultureni-Recea-Dealul Jurcii. Momentan, firma este în cele 40 de zile de notificare. Dacă firma nu reuşeşte să reintre în grafic vom realiza”, a declarat Liviu Hîncu, Directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter