Actualitate

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Clujul e mai poluat decât Bucureştiul

Primăria Capitalei a precizat, joi, că Bucureştiul este pe locul şase în topul celor mai poluate oraşe din Europa, de aceea sunt necesare măsuri concrete de îmbunătăţire a calităţii aerului.

"În ceea ce priveşte informaţiile false diseminate în mediul public de reprezentanţi ai unor partide politice care nu înţeleg sau ignoră în mod deliberat beneficiile proiectului prezentat de primarul general, Gabriela Firea, prin care se propune instituirea unei viniete electronice pentru circulaţia rutieră pe drumurile publice din Bucureşti, pentru categoriile de autoturisme care au un grad ridicat de poluare, Primăria Capitalei precizează: având în vedere că Bucureştiul este pe locul şase în topul celor mai poluate oraşe din Europa, sunt necesare măsuri concrete de îmbunătăţire a calităţii aerului. În România, Bucureştiul ocupă locul patru în topul celor mai poluate oraşe, după Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov, iar centrul Capitalei, conform măsurătorilor, reprezintă 'o zonă de vârf' atât a congestiei rutiere, cât şi a poluării generate de autovehicule", menţionează PMB într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în ultimii zece ani nivelul maşinilor care circulă prin Bucureşti s-a dublat şi din această cauză valorile de poluare sunt de nouă-zece ori mai mari decât limitele admise.


Primăria Capitalei aminteşte că, aşa cum s-a anunţat public, proiectul se va afla în consultare publică 45 de zile, termen în care toţi cetăţenii interesaţi pot transmite propuneri de modificare/completare.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat miercuri introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter