Actualitate

Acuzații GRAVE! Clujean BĂTUT de polițiști după ce a criticat intervenția de la Caracal?

Un clujean susține că a fost bătut cu bestialitate de oamenii legii după ce un echipaj l-ar fi auzit că discuta pe stradă despre operațiunea de salvare ratată de la Caracal.

Acuzații GRAVE! Clujean BĂTUT crunt de polițiști după ce a criticat intervenția de la Caracal?, sursă foto: captură digi24.ro Acuzații GRAVE! Clujean BĂTUT crunt de polițiști după ce a criticat intervenția de la Caracal?, sursă foto: captură digi24.ro

Gabriel P. este din Cluj-Napoca, dar trăiește de mai mulți ani în Anglia. Întors acasă în vacanță, a ieșit în oraș, vineri seara, să mănânce cu un prieten. Întâmplarea a făcut ca la același fast-food să se afle și trei polițiști, care i-au auzit vorbind de cazul Caracal, potrivit Digi 24.

„Povesteam cu prietenul meu, l-am întrebat dacă ascultase convorbirile (n.red. Alexandrei Măceșanu cu 112), arătând cu privirea și capul spre echipajul de poliție, spunându-i: «Ai văzut ce au făcut nenorociții ăștia?». În secunda următoare, un agent de poliție s-a îndreptat spre mine și mi-a cerut un act de identitate, i-am spus că nu am”, mărturisește Gabriel, care susține că polițiștii ar fi ieșit din resturant, moment în care pe unul dintre ei l-ar fi trântit de perete și i-ar fi pus mâna în gât, iar pe celălalt l-ar fi imobilizat la pământ.


„M-au încătușat, m-au luat pe sus, m-au urcat în mașina de poliție. Agentul de poliție din spate care era lângă mine a început să mă lovească cu palmele, cu pumnii în stomac, în cap. (...) Astea sunt rănile cum m-au trântit jos, m-au încătușat. Mai am aici pe umăr, pieptul mă doare îngrozitor, abia inspir. Am fost lovit cu picioarele, cu genunchiul în piept”, mărturisește clujeanul.

Acesta susține că i-a fost întocmit un proces verbal, pe care ar fi refuzat să-l semneze, deoarece nu era niciun nume de agent trecut pe el. A sunat la 112, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca confirmând prezența lui la UPU. Medicii spun că acesta ar fi suferit un traumatism cranio-cerebral minor, dar și multiple răni la nivelul membrelor, fiindu-i eliberat un certificat medico-legal unde se spune că a fost agresat prin lovire, leziuni cu 3-4 zile de îngrijiri medicale. Cu toate că bărbatul anunță că va depune plângere atât la la poliție, cât și la Parchet, reprezentanții IPJ Cluj susțin că este vorba despre injurii aduse uniformei.


„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru adresare de injurii și cu avertisment pentru refuz de legitimare. S-a procedat la imobilizare prin folosirea forței. Până în prezent, la sediul unității de poliție nu a fost depusă vreo sesizare privind un eventual comportament abuziv al polițiștilor”, a precizat Carmen Pompaș, purtătorul de cuvânt IPJ Cluj, potrivit digi24.ro.

Etichete: caracal
Ultimele Stiri
abonare newsletter