Actualitate

Consiliul Județean Cluj, bun de plată după ce un șofer și-a rupt roata în drumul plin de gropi

Un șofer a obținut, în instanță, contravaloarea cauciucului rupt într-o groapă adâncă de pe un drum județean din Cluj.

Consiliul Județean Cluj, bun de plată după ce un șofer și-a rupt roata în drumul plin de gropi Consiliul Județean Cluj, bun de plată după ce un șofer și-a rupt roata în drumul plin de gropi

În fapt, la data de 31 iulie 2016, la circa trei-patru km de la ieșirea din localitatea clujeană Agârbiciu, a avut loc un incident rutier în care a fost implicat un autoturism marca Peugeot 308. Astfel, din cauza unei gropi adânci din carosabil, cauciucul de pe partea stângă față a mașinii s-a tăiat, potrivit deciziei civile a Tribunalului Cluj, citată de clujust.ro.

În aceeași zi, reclamantul a apelat la serviciul 112 pentru a declara incidentul si a solicita îndrumări cu privire la persoanele de la care poate recuperare paguba, fiind sfătuit să se adreseze Primăriei comunei Căpușu Mare de care aparține din punct de vedere administrativ localitatea Agârbiciu, după cum rezultă din înregistrarea audio depusă la dosar de Serviciul de Telecomunicații speciale – Direcția pentru apel unic de urgență.


Din adresa emisă de Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a rezultat că ieșirea din localitatea Agârbiciu spre localitatea Dângău Mare se afla pe drumul județean 103 K, fiind în administrarea Consiliului Județean Cluj. Astfel, forul județean, prin neîndeplinirea obligațiilor de a menține drumul public în bune condiții, acesta ajungând să prezinte denivelările care au provocat evenimentul rutier, este bun de plată acum, mai ales că nesemnalizarea corespunzătoare a gropilor le-a făcut de neevitat pentru conducătorul auto, se mai arată în decizia Tribunalului Cluj.

CITEȘTE ȘI: Clujul, printre judeţele cu cele mai multe gropi

Ultimele Stiri
abonare newsletter