Actualitate

Proteste MASIVE în toată țara! Clujenii se adună în Piața Unirii, românii care se întorc în țară sunt așteptați la aeroport

Proteste de mari proporții au fost anunţate în toată țara, de la București, Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca, până la Satu Mare, Craiova, Braşov sau Sibiu, dar şi în străinătate, la Roma, Milano, Paris şi în alte capitale europene unde trăiesc grupuri mari de români.

Proteste MASIVE în toată țara! Clujenii se adună în Piața Unirii, românii care se întorc în țară sunt așteptați la aeroport Proteste MASIVE în toată țara! Clujenii se adună în Piața Unirii, românii care se întorc în țară sunt așteptați la aeroport

La un an de la protestul cu scântei din 10 august 2018, din Capitală, românii ies din nou în număr mare în stradă. „Ieșim în Piață pe 10 August să cerem pedepsirea vinovaților! Ieșim în Piață să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile și cum ne-au umilit!”, anunță manifestanții. La Cluj-Napoca, protestul va începe la ora 19:00, în Piața Unirii.

Tot astăzi vor fi organizate şi alte acţiuni dedicate românilor din străinătate. Astfel, românii din diaspora care se întorc în ţară vor fi întâmpinaţi la frontieră de peste 100 de voluntari ai comunităţii Declic, care îi vor informa despre votul prin corespondenţă.


Voluntarii vor împărţi peste 50.000 de pliante şi vor oferi detalii despre cum pot vota la alegerile prezidenţiale, fără să mai stea la cozi. La fel cum s-a întâmplat și ieri, campania Comunităţii Declic se derulează și astăzi în aeroporturile din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, dar și la vămile Borş şi Nădlac.

„Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească”, se arată într-un comunicat al mișcării Corupția Ucide.


„Ieșim în Piață să cerem ca dosarul 10 august să fie cât mai repede soluționat, cei care au abuzat de funcții să fie pedepsiți prin lege, iar celor cărora li s-au încălcat drepturile să li se facă dreptate! Dă vestea mai departe!”, anunță protestatarii.

Etichete: piata unirii protest
abonare newsletter