Actualitate

AUDIO EXCLUSIV - Dialog HALUCINANT într-un autobuz CTP. Pasagerii și controlorii se ceartă CA LA UȘA CORTULUI. O călătoare a scos din minți controlorul. Vezi ce i-a spus!

Conversație incredibilă surprinsă într-un mijloc de transport în comun la Cluj-Napoca! Supărată că a fost găsită fără biletul validat, o femeie a pus tunurile pe cei doi controlori, iscând un scandal-monstru.

În discuția tensionată înregistrată, marți seară, de un pasager, martor la eveniment, se aud vorbe grele aruncate între participanți. În timp ce unul dintre controlori încearcă să rămână calm, păstrând până la final limbajul politicos, celălalt controlor nu poate rămâne impasibil la jignirile pasagerei și izbucnește.

Iată fragmentul din discuția reprobabilă înregistrată de martor în autobuzul 46B, redată cu minuțiozitate:


Pasageră (P): Isterică-i mă-ta, că te-a făcut prost!

Controlor 1 (C1): Isterica dracului...


P: Te-o făcut prost!

C1: M-o făcut prost...


P: Te-o făcut, te-o făcut... te-o făcut controlor de bilete!

C1: Pe tine te-a făcut o nesimțită. Pe lângă faptul că...


P: Pe lângă faptul să te ieie dracu’ de handicapat! Pe lângă faptul că... n-ai aer. De-ar fi mă-ta deșteaptă, te-ar fi făcut tot deștept.

În acest moment intervine și celălalt controlor, încercând să o tempereze pe femeia înfuriată. În fundal se aud chicotelile celorlalți pasageri, care însă nu intervin în scandal.


Controlor 2 (C2): Vă rog să nu mai jigniți, stimată doamnă!

P: Tre’ să vă comportați frumos cu oamenii dacă luați bani! Să-i lăsați să-și facă... după ce pornește mașina, atunci tre’ să controlați, nu direct pe ei să fiți!

C2: Stimată doamnă...

P: Nicio stimată doamnă, sunteți fără caracter. Punct!

C2: Dacă v-am văzut, dacă aveați intenția eu nu vă...

P: Mă, omule, m-am pus pe scaun, că eu am mai dat cu sânul odată, m-am lovit de ăsta cu sânul, când am pornit de la teatru, m-ai înțeles?

În timp ce femeia urlă din răsputeri că nu a avut timp să-și valideze biletul, primul controlor își pierde răbdarea și îl îndeamnă pe celălalt să o lase în pace pe „nebună”. Cel de-al doilea controlor încearcă în continuare să îi explice calm femeii unde a greșit, însă aceasta din urmă nu se lasă înduplecată.

C2: Dar vorbiți un pic mai încet!

P: M-am pus jos să iau biletul din pormoneu. Și-atunci, când v-ați urcat, ați oprit ăsta! Dar n-ați văzut că am vrut să fac ăla, când v-ați uitat la mine, n-ați văzut că vreau să fac ăla?

C2: Eu la început am controlat patru oameni de aici...

C1: Hai mă încoace, las-o, mă, în pace ... în gură la nebuna aia!

P: Nebun ești tu cu mă-ta și cu tăt neamul tău, handicapatule!

C2: Haideți, vă rog, să coborâm...

P: Nu mă cobor nicăieri! Cobor, cobor, cobor, oricum nu mi-e frică!

C1: Hai, măi, nu te-ai săturat acum? Tu o cobori să mai latre? O, las-o dracului...

P: Hoți și tâlhari ce sunteți!

„Controlorii au dreptul să facă sesizare inclusiv la Poliție. Dacă se constată că limbajul depășește limitele normale, noi nu putem să luăm o măsură asupra unui individ. Asta nu înseamnă că îi deranjăm pe ceilalți călători. Controlorul va face un raport pe baza celor sesizate, inclusiv se poate face o adresă către instituții abilitate. Aceste jigniri nu sunt productive, nu dau bine! Mai bine renunțăm, abandonăm noi (n.red. controlorii). Controlorii nu au dreptul să înjure, pentru că pot fi dați în judecată, dar la rândul lor, și ei pot da în judecată acei pasageri care depășesc limitele unui limbaj decent. Vom analiza imaginile și decidem dacă facem plângere la instituțiile abilitate”, a precizat Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca.

abonare newsletter