Actualitate

Emil Boc disculpă clujenii: „Nu ei sunt de vină pentru gunoaiele de pe Someș!” Edilul cere sancțiuni aspre pentru locuitorii în amonte

În contextul în care activiștii se plâng tot mai des de mormanele uriașe de gunoaie adunate pe malurile Someșului Mic, primarul municipiului Cluj-Napoca le ia apărarea clujenilor.

Boc: „Nu clujenii sunt de vină pentru gunoaiele de pe Someș!” Edilul cere sancțiuni aspre pentru locuitorii în amonte Boc: „Nu clujenii sunt de vină pentru gunoaiele de pe Someș!” Edilul cere sancțiuni aspre pentru locuitorii în amonte

„Nu clujenii sunt vinovați de gunoaiele de pe Someș, e foarte clar! Nu clujenii poluează Someșul, gunoaiele pe care le avem pe Someș vin din amonte. Asta e realitatea! În Cluj nu există oameni care să arunce gunoaie în Someș, pe malurile Someșului sunt în permanență activități de salubrizare. Noi ne confruntăm cu gunoaiele din amonte nu de astăzi, ci de ani de zile”, a punctat Emil Boc, la conferința de presă organizată în cursul zilei de marți.

Edilul susține că a discutat cu primarii din Gilău și Florești și recunoaște că în comunele respective este nevoie de o „activitate civică foarte consistentă”.


„Noi avem deschidere și colaborare bună cu Apele Române, ne-au permis să amplasăm acel baraj. Am pus acel baraj pentru a tempera nebunia asta care vine din amonte. Pe banii clujenilor! Ne-au spart de vreo cinci ori acest plutitor. Apele Române au cumpărat un utilaj cu care au curățat albia. Am discutat cu primarul din Florești și cu primarul din Gilău, dar acolo trebuie să fie o activitate civică foarte consistentă, pentru că doar prin vorbe nu vom reuși să rezolvăm problema”, a mai spus primarul.

Emil Boc este de părere că autoritățile statului ar trebui să facă mai multe controale și să aplice mai multe sancțiuni în amonte pentru a diminua fenomenul grav al poluării.


„Autoritățile statului să își facă datoria! (…) Mă refer la instituțiile care trebuie să sancționeze. Colaborăm foarte bine cu Apele Române, cu Hidroelectrica, cu Garda de Mediu, problema este că, în amonte, dacă nu se întețesc controalele și sancțiunile, nu se va diminua acest fenomen destul de îngrijorător al poluării. Am văzut controale făcute de Poliția Locală Florești (…) De aia s-a înființat instituția containerului, care trebuie să rezolve problema și la sat, și la oraș. Nu avem ce face!”, a explicat Boc.

CITEȘTE ȘI: Someșul Mic, o RUȘINE pentru Cluj-Napoca și Florești: „Domnilor primari Boc și Șulea, curățați de urgență malurile râului!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter