Actualitate

Constructorii români, mai harnici pe șantierele autostrăzilor. Străinii, catastrofă pe bani grei!

Podiumul constructorilor de autostrăzi pe luna iunie este ocupat integral de constructorii români. Momentan, orădenii care lucrează la lotul de autostradă spre Ungaria se află pe prima poziție.

Constructorii români, mai harnici pe șantierele autostrăzilor. Străinii, catastrofă pe bani grei! Constructorii români, mai harnici pe șantierele autostrăzilor. Străinii, catastrofă pe bani grei!

Constructorii români ocupă primele trei locuri în topul firmelor cu cele mai mari progrese pe şantierele de autostrăzi pe luna iunie. Orădenii de la Trameco, care lucrează la tronsonul Biharia – Borş al Autostrăzii Transilvania, au intrat în clasament direct pe primul loc, potrivit economica.ro.

Românii, „marș forțat” cu autostrada spre Ungaria

Cei de la Trameco anunță un debut „în forţă” pe şantierul tronsonului dinspre Ungaria al Autostrăzii Transilvania. Aceștia au raporat luna trecută că au finalizat 10% din lucrările de pe lotul Biharia – Borş din A3. Cu toate acestea, în pofida avansului semnificativ, constructorii din Bihor sunt forțați să mărească ritmul de lucru dacă vor să ajungă la granița cu Ungaria până la finalul anului curent, înaintea vecinilor de la vest.


Mai departe, locul 2 în clasament este ocupat de constructorul Dorinel Umbărescu, care a raportat un progres de 2% în luna iunie pe şantierul Centurii Bacău. Practic, gradul de execuţie pe şoseaua care cuprinde primii kilometri de autostradă din Moldova a ajuns la 27% în cursul lunii trecute, potrivit datelor centralizate pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Într-un final, podiumul topului din luna iunie este completat tot de către un constructor român, cei de la Straco raportând în iunie un progres de 1,88% pe lotul de autostradă dintre Câmpia Turzii și Târgu Mureş, ajungând la un stadiu de 26,85%.


Avans sub orice critică al constructorilor străini!

Conform statisticilor publicate de CNAIR, constructorii străini înregistrează cele mai ridicole avansuri de la începutul lunii ianuarie 2019. Practic, într-o jumătate de an, cei de la Astaldi au bifat un progres de doar 1,02% pe lotul 2 al Autostrăzii A3, între Ogra și Câmpia Turzii, stadiul de finalizare ajungând astfel la 67,02%.

Grecii de la Aktor sunt și mai lenți: în 6 luni au înregistrat un progres de doar 0,85% pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda!, procentul de finalizare abia trecând puțin peste jumătate (51,20%). De cealaltă parte, pe aceeași autostradă, ceva mai bine s-au mișcat italienii de la Impresa Pizzarotti, care au raportat un progres de 1,5% pe lotul 1 (71,30% grad de finalizare).

Ultimele Stiri
abonare newsletter