Actualitate

Cât vor dura lucrările de modernizare? Bună Ziua are autorizație de construire

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că, în câteva zile, buldozerele vor intra în zonă pentru lărgirea străzii.

Autorizația de construire pentru supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua a fost eliberată în 12 iulie. Deși Primăria a anunțat că lucrările vor fi gata într-un an, conform documentelor publicate pe site-ul municipalității, durata de execuție este de 36 de luni. De mai bine de doi ani, conducerea Primăriei Cluj-Napoca vorbeşte despre această modernizare, iar proiectul acumulează deja luni de întârziere și nici măcar nu a început.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, spune că potrivit contractulul, lucrările ar urma să fie gata în 7 luni, inaugurarea acestora putând avea loc fie în martie, fie în aprilie, fie în mai.


“Lărgirea străzii Bună Ziua se va face la trei benzi (2 dintre acestea cu sens de mers înspre Calea Turzii), cu două trotuare şi două piste pentru biciclete suficient de generoase. Termenul normal de execuţie va fi 7 luni, dar dacă prindem perioada de iarnă în care nu se poate lucra... noi când discutăm de un termen contractual şi spunem 12 luni aici se iau în considerare lunile în care se poate lucra. Noi nu ştim astăzi dacă în luna decembrie se va putea lucra, dacă condiţiile meteo permit. Acest termen de 7 luni poate să fie devansat sau avansat în funcţie de condiţiile meteo. Estimez că la începutul anului viitor vom putea să circulăm pe strada Bună Ziua. Este o estimare că la începutul anului viitor vor fi gata lucrările, martie, aprilie, mai, îmi e greu astăzi să spun pentru că nu ştiu cum va fi vremea”, a mai spus viceprimarul.

Mai mult, pentru descongestionarea traficului în zonă, Primăria Cluj-Napoca mai are în vedere și amenajarea a 2 sensuri giratorii: la intersecţia străzilor Bună Ziua-Măceşului-Trifoiului și la intersecţia străzilor Calea Turzii-Mihai Românul.


LUCRĂRI

19,7 milioane lei este valoarea totală a investiției pentru modernizarea Bună Ziua

Ultimele Stiri
abonare newsletter