Actualitate

Reabilitarea Podului Garibaldi mai așteaptă. Cea de a treia licitație a fost anulată!

De 5 ani Primăria nu găsește constructor pentru Podul Garibaldi

Municipalitatea clujeană anunța încă de acum 5 ani că va demara lucrările de refacere a unuia dintre cele mai circulate poduri de peste Someș, Podul Garibaldi.

Cea de a treia licitație,  lansată în 20 iunie a fost anulată. Firmele interesate aveau termen pentru depunere a ofertelor data de 8 iulie, însă în Sistemul Național de Achiziții Publice nu a fost încărcată nicio ofertă. Cea de a treia încercare, și aceasta ratată, de a găsi un constructor pentru podul Garibaldi vine după alte două licitații la care nu a participat nimeni. Astfel, nici la prima licitație desfăsurată în martie și nici la cea de a doua anulată la începutul lunii iunie nu s-au înghesuit constructorii. Valoarea contractului inițial era de 4,8 milioane lei, iar în prezent este estimat la  7.703.108 lei, apoape dublu decât se discuta în 2014.


În şedinţa din 5 martie 2019, proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările de modernizare la podul Garibaldi a fost adoptat de consilierii locali. Dublarea costurilor este justificată în proiect.

"Având în vedere ordonanța de urgență a guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice prevede că «în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019, pentru domeniul construcțiilor, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilește se stabilește în bani la suma de 3.000 de lei pentru un program normal de lucru în medie de 167 ore/lună, reprezentând 17,9 lei/oră. La data aprobării indicatorilor tehnico-economici (2017), salariul de bază minim brut era de 1.450 de lei, reprezentând tariful de 8,7 lei/oră, iar proiectantul pentru personalul specializat a luat în calcul tariful de 11 lei/oră”.


Perioada de execuție a lucrărilor la podul Garibaldi estimată de reprezentanții Primăriei este de nouă luni, iar finanțarea va fi suportată de la bugetul local. Lucrările vor fi executate "sub trafic”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter