Actualitate

Lucrările la autostrada Sebeș-Turda bat pasul pe loc. 17 km promiși anul acesta, dați circulației anul viitor

Deşi sunt promişi pentru acest an, 17 km ai Austrăzii Sebeş-Turda ar urma să fie deschişi traficului abia la finele verii viitoare.

Asociația Pro Infrastructură, în urma unei filmări cu drona, arată că, deși condițiile au fost bune în ultima vreme, se stă prost la capitolul lucrări.

„Cei de la Ziarul Unirea au făcut vineri o filmare aeriană cu întreg lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Deși vremea din ultima perioadă a fost prielnică, mobilizarea constructorului în punctele critice (nodurile rutiere Sebeș și Alba Iulia Nord) este în continuare deficitară.


Chiar dacă italienii de la Pizzarotti au promis public ministrului Cuc că vor trata cu prioritate cele două bretele scurte din nodul Sebeș care să permită deschiderea parțială anticipată a traficului în 2019 până la Alba Iulia Sud, avansul este insesizabil”, se arată în mesaj.

Totuși, o urmă de speranță există, deoarece, spun cei de la asociație, a început relocarea liniei electrice.


„Avem totuși o veste bună. La pasajul peste calea ferată din zona Alba Iulia Nord a început relocarea liniei electrice de înaltă tensiune care bloca lucrările la această structură. În urma deblocării situației, sperăm că antreprenorul va tura motoarele astfel încât în primăvara lui 2020 să putem circula pe bretelele scurte ale nodului Sebeș până la Alba Iulia Nord și tot tronsonul (17 km), cu toate conexiunile, să fie gata cel mai târziu la finalul verii anului viitor”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter